Pajtim Statovcin romaani Bolla on palkintoehdokkaana Yhdysvalloissa – yksi kirjallisuusmaailman suurimmista palkinnoista

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla on valittu Kirkus Reviews -kirjallisuuslehden toimesta kuuden finalistin joukkoon 328 kaunokirjallisen teoksen joukosta lehden nimeä kantavan kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Teos julkaistiin äskettäin Yhdysvalloissa, jossa siitä on jo kirjoitettu lukuisia ylistäviä arvioita. Statovcia on kutsuttu suureksi lahjakkuudeksi ja hänen kirjallisia kykyjään ”pettämättömiksi”.

Palkintoa pidetään yhtenä kirjallisuusmaailman suurimmista ja sen arvo on 50 000 dollaria. Palkinto jaetaan 28.10.2021.

”Olen todella iloinen kirjan saamasta vastaanotosta. Tällainen tunnustus merkitsee minulle paljon. Bollan kääntäjä David Hackston on tehnyt upeaa työtä, Pajtim Statovci iloitsee.

Hän on kirjoittanut kolme palkittua romaania. Esikoisromaani Kissani Jugoslavia voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, toinen romaani Tiranan sydän Toisinkoinen-palkinnon ja kolmas romaani Bolla palkittiin Suomen arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, kaunokirjallisuuden Finlandialla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone