Pää edellä -sarjassa nähtävä Anu Sinisalo pitää alkuperäissarjojen Suomeen tuloa hienona asiana: ”Ilman menossa olevaa murrosta kehitystä ei tapahtuisi”

pää edellä 12

Elisa Viihde julkaisi uuden Pää edellä -alkuperäissarjan suoratoistopalvelussaan. Jäppi Savolaisen ohjaama tilannekomedia kertoo kolmesta kolmekymppisestä kaveruksesta, jotka lorvailevat ja vieroksuvat työntekoa.

Sarjaa tähdittävät Kalle Lamberg, Ylermi Rajamaa ja Lauri Tilkanen.

Sarjassa vierailee muun muassa Anu Sinisalo, joka esittää Ylermi Rajamaan esittämän Markuksen äitiä.

”Olin häkeltynyt siitä, miten nopeasti olimme sisällä äidin ja pojan rooleissa, vaikka emme olleet aikaisemmin työskennelleet yhdessä. Siinä oli erittäin suuresti kyse Anun ammattitaidosta, koska itse oli ikään kuin vuoristoradassa, josta tulin nopeasti tilanteeseen ja se oli siinä”, Ylermi Rajamaa kuvailee.

pää edellä promo

 

Sinisalo pitää sarjassa vierailua vaikeampana kuin ison roolin tekemistä. Vierailijan on omaksuttava nopeasti, millaisesta tyylilajista on kyse.

”Oma poikani on kolmekymmentä. Tunnistan sarjasta paljon poikamaisia kommervenkkejä. Olen itse niin naiivi, että ne naurattavat minua. Huumori on vaikea laji, mutta uskon että tällä sarjalla on hyvät edellytykset löytää oma katsojakuntansa”, Sinisalo toteaa.

Pää edellä on tuoren jatko Elisa Viihteen alkuperäisarjojen ketjussa. 2.9. alkava kotimainen rikossarja Aallonmurtaja on puolestaan C Moren ensimmäinen alkuperäissarja.

Sinisalo ja Rajamaa pitävät hienona asiana, että suoratoistopalveluiden, kuten Netflix ja HBO , käynnistämä toimintamalli on saapunut Suomen markinoille. Molemmat huomasivat, että Pää edellä -sarjan tekotapa oli rohkeampi kuin tavallisesti ja mukana oli uusia tekijöitä.

”On hienoa, että samalla uusille tekijöille annetaan mahdollisuuksia, koska muuten he eivät löydä omaa paikkaansa.  Suomi on pieni maa, jossa on paljon lahjakkuutta. Moni puurtaa koko ikänsä eikä pääse ikinä näyttämään osaamistaan. Ilman menossa olevaa murrosta kehitystä ei tapahtuisi”, Sinisalo linjaa.

 

jäppi savolainen

Ohjaaja Jäppi Savolaiselle sarja on ensimmäinen iso ohjaustyö komedian saralla. Hän pitää lopputulosta enemmän tanskalaisena kuin perinteisenä Suomi-komediana.

”Huumorin ystävät löytävät sarjasta varmasti hyvää, ja myös sellaiset saattavat innostua, jotka eivät pidä huumorista pätkääkään. Vaikka asiat eskaloituvat päättömiksi, sarjassa on luonnollisia tilanteita ja paljon sellaista, mihin jokainen katsoja voi samaistua. Varmasti moni miettii, mitä itse tekisin vastaavassa tilanteessa. 99 prosenttia katsojista valitsee paremman vaihtoehdon, kun taas sarjan hahmot päätyvät huonompaan”, Jäppi Savolainen kuvailee.

”Jäppi on hyvä ohjaaja, koska hän antaa vapaat kädet, mutta pitää silti tietyn linjan suuremman osan aikaa. Hän hyppää mielellään ääripäähän ja antaa luvan kokeilla. On hienoa, kun näyttelijä saa mahdollisuuden mennä jonnekin”, Sinisalo kehaisee.

Pää edellä -sarjan voi katsoa vain Elisa Viihteen vuokraamosta tai Aitio-ohjelmakirjastosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone