Ostovideopalvelu tuli Suomeen – leffan voi hankkia omaksi digitaalisena

televisio elisa viihde

Dvd-levyjen ostaminen ja vuokraaminen on ollut jo pitkään laskusuunnassa, ja niitä myös tuotetaan jatkuvasti vähemmän kysynnän laskiessa.

Muissa Pohjoismaissa ostovideot muodostavat jo merkittävän osuuden digitaalisten elokuvien kertamaksullisesta katselusta, ja Suomessa kehitys on samansuuntaista. Nyt Elisa Viihde on tuonut ensimmäisenä suomalaisena toimijana ostovideopalvelun asiakkailleen.

Kun asiakas ostaa tallenteen itselleen digitaalisesti, elokuva tai sarja on asiakkaan oma ja katsottavissa rajattomasti. Monet uudet elokuvat ovat ostettavissa jo muutamaa viikkoa ennen kuin niitä voi vuokrata.

Elisan sopimusehdoissa kerrotaan, että asiakkaan käyttöoikeus ostovideoon on voimassa vähintään viisi vuotta ostovideon ostohetkestä, paitsi tilanteissa, jotka aiheutuvat Elisasta riippumattomista syistä.
.
”Kuluttajat muissa Pohjoismaissa ovat omaksuneet digitaalisen ostamisen nopeasti. Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa videoiden digitaalinen ostaminen muodostaa kertamaksullisten sisältöjen kuluttamisesta jo puolet. Tämä on vauhdittanut kertamaksullisten osto- ja vuokraelokuvien kulutusta jopa 30 prosentin vuosittaiseen kasvuun”, johtaja Peter Paumgardhen Digital Entertainment Group Nordicista toteaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone