Oscar-suosikki The Shape of Waterin käsikirjoitusta väitetään kopioksi

shape-of-water

Meksikolaisen Guillermo del Toron fantasiaelokuva The Shape of Water sai peräti 13 Oscar-ehdokkuutta. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Guillermo del Toro. Toisena käsikirjoittajana toimii Vanessa Taylor.

TMZ-sivuston mukaan elokuvan käsikikirjoitusta väitetään kopioksi.  David Zindel väittää, että elokuvan käsikirjoituksessa on lainattuja osia hänen Pulitze-palkitun isänsä Paul Zindelin vuonna 1969 kirjoittamasta näytelmästä nimeltä ”Let Me Hear You Whisper” .

The Shape Water sijoittuu kylmän sodan aikoihin 60-luvun alkuun, Pohjois-Amerikkaan. Valtion salaisessa laboratoriossa työskentelevä Elisa (Sally Hawkins) on yksinäisyytensä vanki.

Zindelin mukaan elokuvassa oleva tarina valtion salaisesta laboratoriosta on lainattu näytelmäkäsikirjoituksesta. Lisäksi elokuvassa käytetään hänen mukaan termejä, jotka eivät voi olla peräisin muualta kuin hänen isänsä teoksesta.

Elokuvan tuottaneen FOX-yhtiön mukaan väitteet plagioinnista ovat perättömiä ja ne on ajoitettu lähelle Oscar-gaalaa, jotta ”yhtiö tekisi paniikkiratkaisun”. FOX kertoo olevansa valmis puolustamaan voimakkaasti sekä itseään ja elokuvan aitoutta.

Vuotuisia Oscar-elokuvapalkintoja jaetaan 4.3. ja 5.3. välisenä yönä klo 1.30 alkaen. Kello kolmelta alkaa suora lähetys Oscar-gaalasta Ylellä.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone