Oma maa -elokuvalla yli 200 000 katsojaa Suomessa – näytöksiä loppuunmyyty Yhdysvalloissa

Markku Pölösen ohjaama Oma maa -elokuva on ylittänyt 200 000 katsojan rajapyykin.

Elokuvasta järjestettiin maanantaina Joensuun kaupungin erikoisnäytös, jonka jälkeen katsojia on kaikkiaan 200 625. Ensi-iltansa Oma maa sai 26.10.2018. Elokuva on jo vuokrattvissa suoratoistona.

“Ylpeä saapi olla! Hurjassa nuoruudessani ylsin eräänlaiseen hat trickiin, jossa Kivenpyörittäjän kylä, Kuningasjätkä ja Badding ylittivät peräkkäin 200 000 katsojan maagisen rajan. Yleisöt olivat tuolloin erilaisia, ehkä elokuvatkin. On fakta, että nykyään on kova saavutus, jos draamaelokuva ylittää tuon rajan. Oma maa onnistui siinä ja vieläpä alkuperäiskäsikirjoituksella”, Markku Pölönen fiilistelee.

Pölönen kiittää erityisesti yleisöä: “Kiitos kuuluu tietysti yleisölle. Amerikkalaisten megatuotantojenkin rinnalla Oma maa piti päänsä nestepinnan yläpuolella ollen kymmenen katsotuimman joukossa. Siksi maljanne, rakas yleisö!”

Juttu jatkuu…

Oma maa esitettiin juuri Minnesotassa, USAssa Minneapolis St. Paulin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, jossa paikalla olivat ohjaaja Markku Pölönen ja tuottaja Rimbo Salomaa.

“Kaikki näytökset ovat täällä Minneapolisin festivaaleilla olleet loppuunmyytyjä ja ihmisiä on jäänyt salin ulkopuolelle. Haastatteluosuudelle varatut ajat eivät riittäneet, vaan keskustelu on jatkunut virallisen tilaisuuden jälkeen. Yleisössä on ollut paljon suomalaistaustaisia sekä muita skandinaaveja”, Rimbo Salomaa kertoo.

Tv-ohjelmien tiedot löytyvät ohjelma-oppaasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone