Olavi Uusivirta heittää haasteen Nyrkki-sarjan katsojille: Arvatkaapa, missä New York -jakso on kuvattu?

Olavi Uusivirta näyttelee Nyrkki-jännityssarjassa aatelistaustaista jazz-pianistia Julius Boijea, joka on yksi kovaotteisen Nyrkki-iskuryhmän jäsen.

Muusikon rooli 50-luvun agenttisarjassa oli mieluinen tehtävä Uusivirralle.

”Hihittelin lukiessani ensimmäisen jakson käsikirjoitusta. Tuli heti fiilis, että tämäntyyppistä sarjaa ei ole tehty Suomessa aikaisemmin. Se on hillitön, hersyvä ja sisältää vauhtia ja vaarallisia tilanteita”, Uusivirta kuvailee Elisa Viihteen sarjauutuutta.

AJ Annilan ja Alli Haapasalon ohjaama ja Katri ja Kirsti Mannisen käsikirjoittama sarja sijoittuu vuoteen 1955, jolloin CIA ja KGB majailivat Helsingissä ja yrittivät vaikuttaa Suomen politiikkaan.

Tulevaisuuteen suhtauduttiin Suomessa toiveikkaana, mutta samalla kylmä sota levitti pelkoa ihmisissä.

Uusivirran mukaan sarjaa tehdessä oli erityisen hyvä henki, ja jokaisella osa-alueella oli hirveästi kunnianhimoa aina valaistuksesta ja lavastuksesta lähtien. Lisähaasteensa toi epookki. Sarjaan piti lavastaa 50-luvun Helsinkiä, New Yorkia ja Moskovaa.

nyrkki kuvaus 333
Nyrkin päämaja lavastettiin vanhaan viljakuivaamoon Vantaalle.

Nyrkki kuvattiin pääosin Helsingissä ja Porvoossa. Moni kuvauspaikka nähdään sarjassa hyvin erilaisessa valossa.

”Koko sarja on kuvattu Suomessa. Voisinkin esittää tässä arvausleikin, että missä on kuvattu Nyrkin New York -jakso. Vastaus on todella yllättävä paikka”, Uusivirta arvuuttelee.

Uusivirta toteaa, että kuvauksia helpotti se, että moni helsinkiläinen ravintola on säilynyt hyvin 50-luvulta. Sarjaa kuvattiin muun muassa Elitessä, Kosmoksessa, Sea Horsessa ja Kolmessa kruunussa ja Kuusihokissa.

”Olen kiitollinen pääsystä sarjaan, koska rakastan vanhoja rakennuksia, esineitä ja vaatteita. Nyt olen päässyt heittäytymään unenomaiseen maailmaan, jossa jokainen yksityiskohta on vanhaa.”

”Täytyykin antaa tunnustus puvustajille ja lavastajille, jotka saivat haalittua kuvauksiin kaiken mahdollisen vanhan”, Uusivirta sanoo.

Vakoileminen ja 50-luku herätti hänet miettimään, miten erilaista vakoilu on ollut eri aikakausilla.

”Nykyisin tarvitset vain läppärin, jolla pystyt hakkeroitumaan minne tahansa, jos sinulla on tarvittava tietotaito. 50-luvulla kurkisteltiin pienillä peileillä ja nauhoittamiseen tarvittiin mankka, joka laitettiin hameen alle”, Uusivirta myhäilee.

Lue lisää kuvauksista alempana olevasta linkistä.

Nyrkki-sarjaa voi katsoa Elisa Viihteen Aitiosta. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Aitiosta 25.10. alkaen.

Nyrkki-vakoojasarjan päämaja lavastettiin vanhaan viljakuivaamoon: ”Tämä on yksi Suomen hienoimmista lavasteista”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone