Ohjaaja Petri Kotwica oli hylkäämässä työtarjouksen Makkari-tv-sarjasta, mutta sitten tapahtui yllättävä käänne: ”Vain puupää tekee niin”

Elisa Viihteen uusi draamakomediasarja Makkari kertoo tarinoita pariskuntien elämästä makuuhuoneesta käsin.

Sarjan jokainen jakso on itsenäinen, mutta niiden välille punotaan yhteyksiä. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela, Krista Kosonen, Johannes Holopainen, Oona Airola ja Peter Franzen.

Sarjan ohjaaja Petri Kotwica ei ollut aluksi alkukaan innostunut makuuhuoneeseen sijoittuvasta draamakomediasta. Hän oli lomailemassa Madeiralla, kun puhelin soi ja hänelle esitettiin työtarjous.

”Aloin kelata päässäni, että miten väistän tämän työkutsun kohteliaasti. Sillä tapaa, että pääsen vielä joskus Solar Filmsille töihin”, Kotwica muistelee.

”Aloin kuitenkin lukea Makkarin käsikirjoitusta, ja kuinka ollakaan, se oli tarkkanäköistä ja ihanaa tekstiä. Tarinat olivat todentuntuisia ja niissä oltiin pienen ihmisen puolella.”

Kahden jakson käsikirjoituksen lukeminen riitti siihen, että Kotwican mieli muuttui ja hän halusi ehdottomasti ohjata sarjan.

”Sodin omia intressejäni vastaan ja soitin takaisin. Ilmaisin halukkuuteni ohjata sarjan ilman ensimmäistään palkkioneuvottelua. Vain puupää tekee niin”, Kotwica nauraa.

Kotwica on ohjannut ja käsikirjoittanut aiemmin muun muassa draamaelokuvat Koti-ikävä (2005) ja Musta jää (2007). Komedia ei kuulu hänen lempigengreihin.

”Jos kirjoitan itse, tekstissä on mahdollisimman vähän dialogia ja lopputulos on kaikkea muuta kuin komediaa. Tässä sarjassa jokainen sekunti on elämänmyönteinen. Jokainen henkilö nähdään sisältäpäin ja on tunnistettava iästään ja sukupuolestaan riippumatta. Käsikirjoittaja Jemina Jokisalo teki aivan loistavaa työtä”, Kotwica kehuu.

Makkarista löytyy kaikille tuttuja tilanteita, jotka naurattavat, itkettävät tai tuottavat myötähäpeää. Mukana on pettävä puoliso, treenihullu isä, esikoislapsen saava pari, eroava pari, tunkeileva anoppi ja kuolemansairas keski-ikäinen.

Jemina Jokisalo kertoo, että kaikki sarjassa nähdyt tarinat ovat tarkkaan valittuja havaintoja ja niille jokaiselle löyty oma totuuspohja tosielämästä.

”Tarinoita on viety fiktiivisesti pidemmälle, kun taas osaa on skaalattu alaspäin, koska joskus tosielämä on niin ihmeellistä, että kukaan katsoja ei uskoisi, jos tarinan kertoisi yksi yhteen”, Jokisalo kertoo.

Makkari-sarjassa koetaan tunneskaaloja lapsen syntymän riemusta kuoleman odotuksen tuskaan.

”Kuoleman tematiikka on yksinään raskas käsitellä, mutta osana kokonaisuutta, joka kertoo elämästä ja rakkaudesta, se on aika tärkeä”, Jokisalo pohtii.

Makkarin tuottajan Samuli Norhonmaa pojat Nuutti (vas.) ja Sisu näyttelevät sarjassa.

Nuutti ja Sisu olivat ensimmäistä kertaa kuvauksissa kameran edessä.

”Se oli kivaa ja ekalla kerralla vähän jännittävääkin. Näytteleminen kiinnostaa minua ja se yksi toiveammateistani”, Nuutti selvittää.

Makkari on katsottavissa Elisa Viihde Aitio -palvelusta. Lue arvio alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone