Nuorten EM-kisojen urheilijavalinnoissa katsastuskilpailulle tarvetta vain yhdessä lajissa

aitajuoksu

Yleisurheilun 19- ja 22-vuotiaiden EM-joukkueiden valinnoissa käytetään katsastuskilpailua vain 22-vuotiaiden miesten seiväshypyssä. Kyseisessä lajissa tulosrajan tehneitä urheilijoita on tässä vaiheessa jo neljä.

Muissa lajeissa katsastuskilpailua ei järjestetä, vaan valinnoissa otetaan huomioon tuloksentekoaikana tehdyt tulokset. 19-vuotiaiden sarjassa katsastuskilpailuja ei järjestetä.

SUL:n arvokisojen valintajärjestelmään oli määritelty optiot katsastuskilpailuille, jos tulosrajan tehneitä urheilijoita on lajissa neljä tai enemmän.

Heinäkuussa käytävien 22-vuotiaiden EM-kisojen miesten seiväshyppyyn valitaan Someron seiväskarnevaalien pääkilpailun jälkeen. Kaksi urheilijaa, Urho Kujanpää ja Tommi Holttinen, on vapautettu katsastuksesta, koska he ovat osoittaneet erinomaista kuntoa kesän aikana.

22-vuotiaiden EM-kilpailuihin valitaan katsastuskilpailun paras (29.6. A-kisa), edellyttäen, että hänellä on SUL:n tulosraja saavutettuna 1.1.–29.6.2019 välisenä aikana. Hänen on myös hypättävä katsastuskilpailussa vähintään 515.

22-vuotiaiden EM-kilpailujen joukkue valitaan 1. heinäkuuta.

(Lähde SUL/www.yleisurheilu.fi)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone