Nightwish-muusikko tunnustaa: ”En pidä Tarjan lauluäänestä”

troy nightwish

Englantilainen multi-instrumentalisti Troy Donockley on tehnyt yhteistyötä Nigtwish-yhtyeen kanssa vuodesta 2007 lähtien. Vakituinen jäsen hänestä tuli vuonna 2013 samaan aikaan laulaja Floor Jansenin kanssa.

54-vuotias Donockley ei ehtinyt työskennellä bändistä vuonna 2005 erotetun laulajan Tarja Turusen kanssa. Hän kertoo tutustuneensa koko yhtyeeseen vasta vuonna 2003 ilmestyneen Once-albumin myötä.

”Ennen Oncea minulla ei ollut aavistustajaan siitä, keitä he olivat. En ollut kuullut yhtäkään heidän kappaletta. Oncen jälkeen Anette Olzon saapui (vuonna 2007) laulajaksi ja pidin heti hänen äänestä. Ajattelin, että hän on todella suuri laulaja. Tarjan ääni ei tehnyt minuun vaikutusta. En ole Tarja äänen fani”, Donockley tunnusti italialaisen Linea Rock -ohjelman haastattelussa.

Donockley toteaa perään, että paras mahdollinen asia toteutui yhtyeen kannalta, kun hollantilainen Floor Jansen astui vakituisen laulajan tontille.

”Hänellä on se kaikki mitä tarvitsemme ja hän on aivan ihana ihminen. Hän voi laulaa mitä vain. Todellinen voimapesä. Floorin myötä bändi on vahva ja tasapainoinen, mitä se ei aiemmin ollut. Keskinäisiä yhteenottoja on ollut todella vähän ja tilanne bändissä on nyt erittäin hyvä.”

Nightwish on parhaillaan luovalla tauolla. Seuraavan albumin odotetaan ilmestyvän vuonna 2020. Donockleyn haastattelun voi katsoa alta.

Lähde: Linea Rock, Blabbermouth.net

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

5 kommenttia

  1. Ainoat muistettavat biisit Tarja Turusen kaudelta,myöhemmin tehdyt biisit van samaa toistoa,Sinfoonista mössöä:(…Nightwish ei kuulu omiin suosikkeihini

  2. No itse raas en pitänyt kun tarjasta, floor oli ihan täys paska ja ei sopinut bändiin ja floors on sit liian normaali hevilaulaja.

  3. Makuasia tietysti tuo ääni, mutta onhan Tarja selkeästi lahjakkain Nightwish-laulajista. Ja Nightwish ilman Tarjaa on melko geneeristä rokkia.

  4. NW:llä on nyt tähtimerkit kohdallaan asiansa osaavia muusikoita jokainen hoitaa tonttinsa parhaalla mahdollisella tavalla ja mitä Floorin tulee hän on ilo kaikille aisteille. Mielenkiinnolla odotetaan seuraava lättyä mitä Tuomas tulee taikoamaan pohjattomasta sanoituksen ja sävellyksen arkusta.

  5. En myöskään tykkää Turusen äänestä. Muutenkin vaistoan ylpeyttä itsestään eikä ystävällisyys tai hymy edes näytä aidolta. Tarjan äänen takaa kuultaa liian klassinen tyyli, kaikissa kappaleissa. Sopii paremmin oopperan kummitukseen ☺ Floor taas on huikea niin äänialoiltaan kuin ihmisenäkin. Hänestä suorastaan aistii ystävällisyyden. Hienoa että hänen myötään Nightwish on päässyt keskinäiseen balanssiin.

Kommentit suljettu.