Netflixin uutuussarja Ozark koukuttaa – tästä on kyse

item ozark

Netflixillä 21. heinäkuuta julkaistu Ozark-sarja on herättänyt tyytyväistä hyrinää myös Suomessa.

Bill Dubuquen luoma sarja kertoo Marty Byrde -nimisestä chigacolaisesta perheenisästä ja rahoitusneuvojasta, joka ajautuu suuren meksikolaisen huumekartellin rahanpesijäksi. Kun sukset menevät ristiin kartellin pomon kanssa, hänen on muutettava perheensä kanssa syrjäiselle Ozarkvuorten alueelle. Sieltä käsin hänen on pestävä 500 miljoonaa dollaria rahaa saadakseen huumepomo leppymään. Tehtävää vaikeuttaa Byrdeä jahtaava FBI-agentti.

Sarja sijoittuu Ozarkvuorten kauniisiin järvimaisemiin Missourissa. Alueella vierailee vuosittin lähes miljoona retkeilijää. Ozarkin sijaan sarjan kohtaukset on kuvattu pääosin Allatoona-järvellä Georgian osavaltiossa. Syynä on osavaltion alhaisempi verotus.

Sarjan keskeisenä tapahtumapaikkana on vaatimaton rantalomakeskus Ozark-järvellä. Sarjan luoja Dubuque kertoo saaneensa idean tapahtumapaikasta työskenneltyään 80-luvulla bensapoikana järvellä sijaitsevassa Alhonna Resort & Marina -lomakeskuksessa.. News-leader.com -sivuston mukaan parhaat päivänsä nähnyt lomaparatiisi on saanut uusia asiakkaita sarjan ansiosta.

ozark 2

Jason Bateman, 48, näyttelee päähahmo Marty Byrdeä.  Lisäksi hän on toinut tuottajana ja ohjannut muutaman sarjan kymmenestä jaksosta. Bateman aloitti näyttelijänuransa jo lapsena suosikkisarjassa Pieni talo preerialla. Hän pitää Ozarkia uransa suurimpana haasteena.

Hänen vaimoaan Wendya esittää Laura Linney. Palkittu näyttelijätär tunnetaan muun muassa elokuvista Menneisyyden ote ja Sully – uroteko Hudson-joella.

Ozark on saanut positiivisia arvosanoja. Sitä on verrattu Breaking Badiin, koska molemmissa sarjoissa tavallinen kansalainen ajautuu huumebisneksen karuun maailmaan.

”Ozark ei yllä vielä samalla tasolle kuin rikossarjojen klassikot, joihin sitä väistämättä tullaan vertaamaan. Jason Batemanin loistava näyttelijäntyö viittaa kuitenkin siihen, että suurin potentiaali on vielä lunastamatta”, eräs arvostelija kirjoittaa.

Ensimmäinen kausi koostuu kymmenestä jaksosta. Yhdeksän ensimmäistä jaksoa kestävät tunnin, päätösjakso 80 minuuttia.

Netflixiä voi katsoa myös Elisa Viihteen digiboksin kautta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Hyvä sarja, joka koukutti heti ekasta jaksosta. Bateman ja linney ovat hyviä, ja sopivat hyvin rooleihinsa. Nyt vain jatkoa ootellessa .

Kommentit suljettu.