Netflix esitti anteeksipyynnön kaupungin asukkaille – ei poista aitoja onnettomuuskuvia elokuvasta

Netflix pyytää anteeksi kanadalaisen Lac-Meganticin kaupungin asukkailta, koska yhtiö käytti elokuvassaan aitoa kuvamateriaalia kaupungissa vuonna 2013 sattuneesta rautatiekatastrofista.

47 ihmistä kuoli ja kymmeniä rakennuksia tuhoutui, kun raakaöljyä kuljettava juna suistui raiteilta Lac-Méganticin pikkukaupungissa.

Yhtiö sanoo, että se ei ollut tietoinen kuvatallenteen lähteestä, jota käytettiin Bird Box -elokuvassa.

Juttu jatkuu…

Lac-Meganticin pormestari Julie Morin vaati viime viikolla Netflixiä poistamaan aidon kuvamateriaalin elokuvastaan.

Netflix sanoo ryhtyvänsä toimiin, jottei vastaavaa kuvien ja videoiden käyttöä esiintyisi tulevissa tuotannossa. Yhtiö ei voi kuitenkaan tehdä muutosta valmiseen sisältöön.

”Pahoittelemme koko Lac-Megantin yhteisölle aiheutunutta tuskaa ja olemme ilmaisseet tämän myös suoraan pormestarille Julie Morinille”, Netflixin johtaja  Corie Wrigh kirjoittaa Quebecin kulttuuriministerille Nathalie Royille osoitetussa kirjeessä.

Kulttuuriministeri Roy hyväksyy anteeksipyynnön, mutta on tyytymätön päätökseen olla poistamatta materiaalia elokuvasta. Hänen mielestä päätös on epälooginen.

Jouluna julkaistu Bird Box rikkoi Netflixin katsojaennätyksiä. Elokuva perustuu Josh Malermanin vuonna 2014 ilmestyneeseen romaaniin.

Katsasta päivän tv-tarjonta Ohjelmaoppaasta!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone