Näyttelijän urakiito katkesi floppielokuvaan – ”Se tappoi koko filmiurani pitkäksi aikaa”

Jason Isaacs

Jason Isaacs syyttää Peter Pan -elokuvan tuhonnen hänen uransa.

Jason Isaacs esitti pääroolia vuonna 2003 ensi-iltansa saaneessa Peter Pan -elokuvassa, josta povattiin jättihittiä, mutta toisin kävi. PJ Hoganin ohjaama fantasiaelokuva teki taloudellisen tappion ja jäi vaille suurta huomiota.

54-vuotias Isaacs sanoo The Guardian -lehden haastattelussa, että roolin piti toimia hänelle läpimurtona suureen tähteyteen, mutta päinvastoin ”se kivitti koko sen hetkisen uran kuoliaaksi”.

”Peter Panista piti tulla jättimäinen menestyselokuva. Minulle kerrottiin, että se muuttaisi elämäni. Elokuvantekijät varoittivat kuuluisuuden vaaroista, että varmista, että sinulla on oikeat ihmiset lähelläsi. Sitten elokuva ilmestyi ja siitä tuli katastrofaalinen floppi”, Isaacs muistelee.

Isaac toteaa, että elokuva oli hänelle hyvä oppitunti. Hän on kuitenkin monesti toivonut  olevansa suositumpi, koska ”silloin hänellä olisi varaa valita itselleen sopivampia rooleja.”

”Minulla on tapana kysyä itseltäni, että enkö voisi olla kiitollinen asioista, joita minulla on, kuin harmitella niitä mitä en ole  saavuttanut.”

Toimettomana ei hänen ole tarvinnut olla. Peter Panin jälkeen Isaacs on näytellyt muun muassa Harry Potter -elokuvissa sekä tehnyt äänirooleja niin Batman-elokuvassa kuin Star Wars Rebels -televisiosarjassa.

Liverpoolissa syntyneellä näyttelijällä on kaksi teini-ikäistä tytärtä ohjaajapuolisonsa Emma Hewittin kanssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone