Näyttelijälegendan tytär Anouch­ka De­lo­n, 27, kuvaa Suomessa elokuvaa – ei ollut uskoa työtarjousta todeksi

Anouchka Delon

Ranskalainen näyttelijä Anouch­ka De­lo­n ei ollut uskoa silmiään nähdessään sähköpostiinsa tulleen työtarjouksen Suomesta.

Uudellamaalla on kuvattu viime viikkoina rans­ka­lais-suo­ma­lai­sta mu­siik­kie­lo­ku­vaa Muis­to­jeni kah­vi­la (Le Café de Mes­sou­ve­nirs).

Valto Baltzarin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva kertoo suomalaisen naisen ja ranskalaismiehen herkän rakkaustarinan.

Filmi Katseen tuottama Muistojeni kahvila saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa ja Ranskassa ensi vuonna. Elokuva julkaistaan myöhemmin yksinoikeudella Elisa Viihteen nettivuokraamossa.

Romanttisen musikaalin päärooleissa nähdään Eveliina Kauhanen sekä ranskalaiset Li­o­nel Na­kac­he ja Anouch­ka De­lo­n.

27-vuotias Anouch­ka De­lo­n on Ranskan rakastetuimpiin näyttelijöihin kuuluvan Alain Delonin tytär.

Muistojeni kahvila on Delonin ensimmäinen rooli pitkässä elokuvassa. Hän esittää Maria-nimistä terapeuttia, joka saa aikaiseksi kolmiodraaman.

Ohjaaja Valto Baltzar kertoo etsineensä pitkään Marian rooliin sopivaa näyttelijätärtä netistä. Kun silmä osui lopulta Anouch­kan sivuille, hän tiesi löytäneensä oikean näyttelijättären

Kun Baltzarille selvisi, että kyseessä on valkokangaslegendan tytär, hän alkoi epäröidä yhteistyön toteutumista.

muistojeni kahvila 6
Delon ja Li­o­nel Na­kac­he kuvaustauolla Helsingin Katariinankadulla.

Mutta Delon suhtautui innolla suomalais-ranskalaiseen projektiin, sillä hänen pitkäaikaisena haaveena on ollut musiikkielokuvan teko.

”Oikeastaan musikaaliin pääseminen toimi inspiraationa sille, miksi lähdin koko elokuva-alalle. Siksi en ollut uskoa, että minulle tarjottiin musikaaliroolia, ja vieläpä Suomesta. Aluksi luulin, että kyseessä on jonkinlainen väärinkäsitys”, Delon kertoo Mesta.netille kuvauspäivän tiimellyksessä Helsingissä.

muistojeni kahvila 7
Delon, Li­o­nel Na­kac­he ja Eveliina Kauhanen ovat elokuvan pääosissa.

Delon debytoi elokuvassa myös laulajana. Hän kävi äänittämässä lauluosuudet elokuvaan kesäkuussa Helsingissä.

”Laulaminen studiossa oli minulle uusi ja jännittävä kokemus, mutta kiitos ammattitaitoisen ohjaajan ja äänittäjän, kaikki meni todella hyvin. Pidän laulamisesta, mutta studiossa se tuntui hyvin erilaiselta kuin karaokessa”, Delon myhäilee.

Elokuva toi pariisittaren ensimmästä kertaa Suomeen. Hän kertoo ihastuneensa maamme kauneuteen ja mukaviin ihmisiin.

”Suomi näyttää todella upealta ja erilaiselta kotimaahamme verrattuna. Tutustuminen maahan ja elokuvan tekijöihin on ollut minulle upea seikkailu.”

”Aion palata Suomeen, mutta loman merkeissä. Talvinen Lappi kiinnostaa minua erityisesti”, Delon kaavailee.

Delon kiittelee vielä lopuksi yhteishenkeä, joka vallitsee suomalaisista ja ranskalaisista koostuvassa kuvaustiimissä. Kulttuurierot työskentelytavoissa ovat hiuksenhienot, mutta jokin yllätyskin mahtuu joukkoon.

”Täällä on tapana ottaa viinapaukut pullosta sadannen kohtauksen jälkeen. Tapa oli minulle ihan uusi, mutta ei yhtään hullumpi”, ranskalainen naurahtaa.

Anouch­ka De­lo­n.

  • Syntyi vuonna 1990.
  • Vanhemmat: ranskalainen näyttelijä Alain Delon ja hollanttilainen malli-näyttelijä Rosalie van Breemen. Perheen kuuluvat myös pikkuveli Alain-Fabien Delon sekä kaksi velipuolta.
  • Valmistui vuonna 2010 maineikkaasta Cours Simonin näyttämötaiteen koulusta. Esiintyi 12-vuotiaana isänsä tähdittämässä tv-elokuvassa Le Lion (2003). Näytellyt pariisilaisessa komediateatteri Théâtre des Bouffes`sa.
  • Asuu Pariisissa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone