Näyttelijä Anna Böhm tutustui lakimaailmaan ennen Pohjolan laki -sarjan kuvauksia – villasukat rikkoivat suuren ennakkoluulon

”Sarja sekoittaa kiinnostavasti lakimaailman kiemuroita ja hahmojen oman elämän tapahtumia keskenään.”

Näin kuvailee näyttelijä Anna Böhm Elisa Viihde Viaplayn uutta Pohjolan laki -draamasarjaa.

Hän näyttelee sarjassa Adia, joka saapuu harjoittelijaksi Arkivuon pieneen lakitoimistoon. Nuori ja pedantti nainen antaa uutta virtaa kokeneen juristin Paavo Arkvuon (Pertti Sveholm) luotsaamaan firmaan. Adi ja firman nuorempi lakimies Matti Pohjola (Lauri Tilkasen) ottavat hoitaakseen oikeustapauksen, jonka alta paljastuu petosten vyyhti ja iso ympäristörikos, joiden vuoksi useat ihmiset ovat sairastuneet.

”Lakimaailma sinänsä oli itselleni melko kaukainen ja pidin sitä kolkkona ja kylmänä. Valmistautuessani rooliin haastattelin erästä ison lakitoimiston lakimiestä. Hän kertoi ohimennen pitävänsä toimistossa ollessaan villasukkia. Tuon pienen yksityiskohdan ansiosta laki-ihmisistä tuli koskettavampia ja aika tavallisia”, Anna Böhm kertoi puhelimitse Mesta.netille.

juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Anna Böhm, Pertti Sveholm ja Lauri Tilkanen muodostavat sarjassa pienen, mutta pippurisen lakitiimin.

Böhm huomasi myös, että lakimaailmassa vitsaillaan paljon. Hänen mukaansa se alleviivaa vanhan sanonnan, että mitä rankempi ammatti, sitä rankempaa huumoria.

”Tässä sarjassa onnistutaan sanailussa. Käsikirjoittajilla oli selkeästi terävät kynät. Moni hahmoista näyttäytyy nokkelana tyyppinä. Sen myötä lakimaailmasta väistyy pölyttynyt kuva.”

Böhmin mukaan ohjaaja Teppo Airaksinen toi kuvauksiin mahtavaa energiaa ja napakan rytmin.

”Katsoin sarjan ja lopputulos on kyllä tekijöidensä näköinen. Oli mahtavaa olla tekemässä tätä sarjaa sellaisten ihmisten kanssa, joista huokui kokemus ja rauhallisuus. Kuvasimme paljon kolmistaan Pertin ja Laurin kanssa. Meille syntyi oma pieni yhteisö, jossa oli leppoisa tunnelma.”

Pohjolan laki -sarja on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone