Nainen junassa ★★★☆☆

TheGirlOnTheTrain_800d

Ohjaus: Tate Taylor. Pääosassa: Emily Blunt. 112 min. K16.

Rachel (Emily Blunt) matkustaa päivittäin junalla entisen kotinsa ohi viinaksia hörppien ja on alkanut pakkomielteisesti seurata ex-naapuritalonsa pariskunnan elämää. Erään alkoholinhuuruisen junamatkan jälkeen hän herää verisenä ja muistinsa menettäneenä. Vaikuttaa siltä, että Rachel liittyy vakoilemansa nuorenparin naisen katoamiseen.

Paula Hawkinsin romaaniin perustuva Nainen junassa tuo mieleen David Fincherin Gone Girlin (2014), tosin jälkimmäisessä kirjan jäsentely elokuvaksi epäluotettavine kertojineen onnistui paremmin ja jännitys säilyy vielä mysteerin ratkettua.

Aukkoinen ja toisteinen kerronta on kiinnostavimmillaan, kun näkökulma on selkeästi Rachelin ja siinä sekoittuvat muistot, pelot, haaveet ja uskomukset. Joitain kerronnallisia keinoja, kuten kuvan häivytystä ja rajausta, käytetään välillä kuvastamaan muistin hataruutta välillä katsojan harhauttamiseksi. Aikatasojen lisääntyessä (aina takauman takaumiin asti) jännityksen ilmapiiri hieman väljähtyy tarinan kulkiessa kohti käänteitä, joissa matto pysyy turhan tukevasti katsojan jalkojen alla. Siitä huolimatta Nainen junassa on perustasokas Hollywood-trilleri, jota voi suositella lajityypin ystäville.

J. K. SILVENNOINEN

Elokuva on katsottavissa Elisa Viihteen vuokraamosta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone