My First Band: Corazon

Pophenkinen ja kasarisävyinen rockryhmä My First Band yltää kolmannella albumillaan uransa hiotuimpaan lopputulokseen. Samalla ryhmän ulosanti leimautuu yhä selvemmin poprockin lokeroon rockin jäädessä vähemmälle huomiolle. Ero edelliseen albumiin on merkittävä. Mercury & Glitter -albumilla tavoiteltiin livehenkistä glamrockilta haiskahtavaa soundia. Corazon on huomattavasti moniulotteisempi ja sävykkäämpi mutta myös popimpi. Kitarat soivat taustalla pehmeämmässä roolissa mutta kieltämättä My First Bandin ilomielinen ja pullistelevan pöyhkeä stadionpop toimii mainiosti. Bändiä ei voi vielä nostaa uudeksi Hurtsiksi sillä kitaroista ei ole kokonaan luovuttu mutta syntikkapainotteista soundia on ruuvattu selkeästi Hurtsin suuntaan.

Tuotannon värikylläisyyden lisäksi huomio kiinnittyy sovitusten sävyihin ja onpa taustalle kerätty kieliä ja tunnelmia Espanjaa ja Japania myöten. Levyn ehdoton hittiviisu Don’t break my corazon on aivan mainio retrodance-pala, Pet Shop Boysia ja ysärisoundia. Kitarapainotteisempi Teenage dreamstage säväyttää Clarence Clemonsin mieleen tuovalla saksofonilla ja meno on kuin Huey Lewis & The Newsin keikalla. Manilla vanillan kieliä puhuva naisääni on täyskymppi. Myös vahvasti kasarilta tuoksuva syntikkafiilistely Dame de voyage ansaitsee pelkkää hehkutusta. Albumin rock-henkisin siivu, Freedom fighter, osoittaa bändillä olevan vahvuuksia stadionrockin valtiaaksi – varo vain Sunrise Avenue!

Kieltämättä My First Bandin ottama harppaus on suuri. Edellisen albumin riisutumpaan ja livemäiseen soundiin verrattuna Corazon on kirkaan makea ja pirteä kuin festarikansa juhannuksen ysäribileissä. Corazon on myös albumi, jolla bändi voi saavuttaa menestystä Keski-Euroopan suunnalla. Kiertue Sunrise Avenuen kanssa tuo näkyvyyttä ja uusi albumi takaa pysyvämmän kiinnostuksen. Corazon on häpeilemättömän pop ja sopivan kaupallinen mutta kuitenkin riittävän omalaatuinen retrolataus.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone