MOT tänään: Posti hassasi kymmeniä miljoonia euroja, hinnan maksaa henkilökunta: ”Ennen oli ammattiylpeys”

MOT: Postin hukatut miljoonat –

Postin tukilakot sotkevat tänään kotimaan bussi-, laiva- ja lentoliikententeeen. Esimerkiksi Finnair on perunut lähes 300 lentoa. Lakon päättyminen lähipäivinä näyttää epätodennäköiseltä.

Illan MOT-ohjelmassa kerrotaan, että posti aloitti toimintojensa laajentamisen logistiikka-alalle jo yli kymmenen vuotta sitten. Ajatuksena oli, että logistiikkabisnes paikkaisi kutistuvan postinvälityksen jättämää aukkoa valtionyhtiön taloudessa.

Liiketuloksen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että suunnitelma on keikahtanut päälaelleen. MOT:n mukaan seikkailut logistiikka-alalla ovat tulleet maksamaan kymmeniä miljoonia euroja.

Hinnan tuntuu maksavan Postin henkilökunta. Työntekijät lähtevät kun palkat laskevat ja työolot kiristyvät. MOT haastatteli joensuulaista Kirsi Raassinaa, joka työskenteli 11 vuotta Postin palveluksessa. Kamera seurasi hänen viimeistä työpäiväänsä Postilla.

”Ennen oli ammattiylpeys. Työajat ja työmäärä alkavat olla epäinhimilliset. Posti jää jakamatta, kun ei ole työntekijöitä”, sanoo Raassina.

MOT-jakso on jo katsottavissa Yle Areenassa.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

5 kommenttia

 1. juu,nuorena poikana,kun aloitin kolunkäynnin,menin talvella ensimmäiselle luokalle hiihtämällä viisi kilometriä,synkän metsän läpi,ja koulusta kotimatkalla jaoin kyläläisten postin.ei olluna kännyköitä,jos karhu sattui vastaan.nykyään ei taitaisi onnistua edes rahalla aikuiseltakaan.

  1. Nykyajan lapset ja nuoret ovat pilalle hemmoteltuja vellihousuja!

   Vaikka heille tarjoaisi ruoaksi siirappiin kastettua hillotorttua, sokerikakkua ja kermavaahtoa, niin se ei heille kelpaa! Kun MINÄ olin nuori, niin itkimme onnesta, että saimme edes joskus pienen palan ihan oikeaa ruisleipää, vaikka se olikin kivikovaa, homeista, monta vuotta jossain komerossa säilytettyä ja siellä pölyyntynyttä likilaskuista leipää, joka oli tehty 97 prosentisesti petäjänkuorijauhoista ja siinä ollut ruis oli hallan panemaa, vihertävää ja ruosteen sekä torajyvän saastuttamaa ruista, niin silti se maistui paremmalta kuin mikään muu kuin lapsuudessani saatu ruoka, yleensä saimme vain kerran viikossa pienen palan hienonnetuista oljista leivottua leipää, pienen mukilisen hapanta piimää, jonka pinta oli aivan kärpästen ulosteiden peitossa ja hiukan kuivia perunan kuoria!

   Sitten nämä nykyajan lellivauvat valittavat, että koulussa on raskasta. Kun MINÄ kävin koulua, siellä oltiin joka ikinen päivä 23 tuntia päivässä, kotona kouluun ja koulusta kotiin oli 500 tuhatta kilometriä matkaa, kouluun mentiin pitkin kapeaa metsäpolkua, koulumatkalla oli molempiin suuntiin pelkkää ylämäkeä, koko ajan oliihan säkkipimeää, ainakin 100 astetta pakkasta ja juoksimme alasti monta kymmentä korkeiden lumikinosten keskellä jaloilla, jotka olivat menneet kuolioon jo ajat sitten, juoksimme lujaa 100 kertaa nykyistä suurempien nälästä raivohullujen susien ajaessa meitä takaa ja kun pääsimme koulusta kotiin, niin koti oli joka päivä koulupäivän ajan aikana palanut, joten jouduimme äidin ja isän kanssa rakentamaan aina uuden kodin, jossa meitä asui aina vähintään 800 henkeä ja jokaiselle riitti kodissa tilaa kämmenen kokoinen tila lattialla.

   Vaikka kotia lämmeitettiin koko ajan, niin silti oli niin kylmä, että jouduimme heräämään 5 minuutin välein pitämään tanssiaisia ettemme paleltuneet kuoliaaksi, koska kuolleisuus oli muutenkin todella suurta.

   Pelkästään lapsista kuoli jo ensimmäisen elinvuoden aikana lähes 200% erilaisiin tauteihin, joita oli esim. keuhkotauti, rutto, lavantauti, silmäpasko, kitukuume, riisitauti, anemia, suolistomadot, kouristukset, verensyösy, vesi-, tuli- ja tuhkarokko, kierot silmät, pihtipolvet, keltatauti, punatauti, sormikoi, kuolio, syöpä, ripuli, rauhaskuume, aivokuume, kuuromykkyys, jokisokeus jne.

  2. Toki suomalainen sisu on usein Hyvä asia. Sana jota ei muualla tunneta. Että jos työstä saatava palkka on lapsellisen pieni, vaatii ainoastaan sisua etsiä uusi työpaikka eikä vaan hyväksyä huonoja olosuhteita.

 2. Diudaulle sanoisin, että kirjoituksesi on täynnä virheitä. Tekstisi on hirveää luettavaa. Mene takaisin kouluun.

 3. Postipalvelut pitäisi olla palvelu eikä rahanteko väline yhtiölle ja sitä kautta valtiolle.
  Kohta muutkin vielä olemassa olevat palvelut muuttuvat rahanteon välineiksi.
  Hyvinvointivaltion tunnusmerkkejä on mm. Palveluiden tuottaminen kaikille.

Kommentit suljettu.