MOT tänään: Elinkeinoelämä lobbaa Ilmastonmuutoksen epäilijöitä – ”taktiikka kopioitu tupakkateollisuudelta”

Ilmastonmuutoksesta on tullut oikeistopopulistien lempivihollinen. Ilmastonmuutoksen kiistävä kampanja sai alkunsa Yhdysvalloista, öljy-yhtiöiden rahoista ja sosialismin pelosta. Kampanjan äänitorvien tavoitteena oli levittää epävarmuutta
ilmastotiedettä kohtaan. Menestyksekkään taktiikan he kopioivat tupakkateollisuudelta.
--- Yhdysvalloista ilmastoepäily on levinnyt Eurooppaan, myös Suomeen. Suomessa keskustelun tahdin on määrännyt elinkeinoelämä, joka on lobannut ilmastotoimia vastaan. Tällä hetkellä ilmastonmuutoksen epäilijät ovat Suomessa vähemmistö.
--- MOT kertoo, miten ilmastohämmennystä on luotu ja keneen se on uponnut. Nyt kun ilmastopäätösten ratkaisevat hetket ovat käsillä, onko ilmastonmuutoksen vähättelijöillä valtaa?
--- Kuva: Simo Ruoho on aktiivinen Ilmastofoorumissa, joka kutsuu itseään ilmastokriittiseksi järjestöksi.
--- Jaani Lampinen/Yle

MOT: Ilmastoepäilyn kylväjät – TV1

MOT-ohjemassa maanantaina käsitellään ilmastonmuutosta, josta on tullu oikeistopopulistien lempivihollinen, myös Suomessa.

Ilmastonmuutoksen kiistävä kampanja sai alkunsa Yhdysvalloista, öljy-yhtiöiden rahoista ja sosialismin pelosta. MOT:n mukaan kampanjan äänitorvien tavoitteena oli levittää epävarmuutta ilmastotiedettä kohtaan. Menestyksekkään taktiikan he kopioivat tupakkateollisuudelta.

Yhdysvalloista ilmastoepäily on levinnyt Eurooppaan. Suomessa keskustelun tahdin on määrännyt elinkeinoelämä, joka on lobannut ilmastotoimia vastaan. Tällä hetkellä ilmastonmuutoksen epäilijät ovat Suomessa vähemmistö.

MOT kertoo, miten ilmastohämmennystä on luotu ja keneen se on uponnut.

Nyt kun ilmastopäätösten ratkaisevat hetket ovat käsillä, onko ilmastonmuutoksen vähättelijöillä valtaa?, MOT kysyy.

Ohjelmassa haastatellaan muun muassa Simo Ruohoa (kuvassa). Hän on aktiivinen Ilmastofoorumissa, joka kutsuu itseään ilmastokriittiseksi järjestöksi.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone