MOT paljastaa tänään: Osa Veikkauksen pelituotoista menee muun muassa Kyprokselle ja Maltalle

MOT: Veikkauksen sinivalkoinen satu – TV1 Maanantaina 21.10. klo 20:00

Ylen MOT-ohjelma avaa tänään uutta tietoa Suomen marketeissa, huolto-asemilla ja muissa julkisissa tiloissa olevista Veikkauksen rahapeliautomaateista, joihin moni kansalainen syytää jopa viimeiset rahansa.

MOT:n mukaan osa suomalaispelaajien tappioista menee Veikkauksen kumppaneille muun muassa Kyprokselle ja Maltalle. Samalla Veikkaus pyrkii myös itse maailmalle.

MOT:n mukaan Veikkaus puhuu paljon kotimaisuudesta, mutta vähemmän siitä, kuinka yhtiö maksaa ulkomaisille kumppaneilleen osan pelituotostaan.

”Kun puhutaan kansainvälisten pelijärjestelmien hankinnasta, tuotonjako on käytännössä ainoa toimintamalli”, sanoo Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski MOT:n haastattelussa.

MOT:n mjukaan Veikkaus ei suostu avoimuuteen siitä, miten pelaajat häviävät Veikkaukselle 1,7 miljardia euroa vuodessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen…

Uusi Veikkaus on toiminut kohta kolme vuotta. Se syntyi kolmen peliyhtiön fuusiossa. MOT:n selvitysten perusteella näyttää siltä, että Veikkauksen tapa esittää lukuja ja faktoja viranomaisille sekä yleisölle on vähintäänkin valikoivaa.

On tilanteita, joissa Veikkaus ei suostu antamaan tietoja valvovalle viranomaiselle, vaikka niitä vaaditaan poliisiylijohtajan allekirjoituksella. Veikkaus vetoaa liikesalaisuuteen.

”Kun kohta kolme vuotta on kulunut, voisi odottaa että vastuullinen ja eettinen toimintatapa, toimintakulttuuri olisi löydetty ja myöskin siellä sisäisesti tiedotettu ja käytössä”, sanoo Veikkauksen valvonnasta vastaava Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio.

Lähde ja kuva: Yle

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Jaa että valvova viranomainen ei saa valvottavaltaan selvityksiä niitä vaatiessaan?
    Mitään ei tarvitse kertoa koska liikesalaisuus?
    Ilmankos tämä viranomaisten kunnioitus laskee kuin sen kuuluisan mansikin häntä. Saa sillä kansallisella monopolillakin sitten pyyhkiä, arvaatte varmaan mitä. Ja eipä tarvitse sitten viranomaisten tulla minultakaan pyytämään selvityksiä yhtään mistään, jos malli on tämä.

Kommentit suljettu.