Mitkä olivat mielestäsi vuoden parhaat kirjat, dekkaristi Christian Rönnbacka?

christian ronnbacka 1

– Lukulistani on ollut hyvin lyhyt vuonna 2014. Olen pääosin pyrkinyt lukemaan sellaisia kirjoja joiden tekijät olen tavannut henkilökohtaisesti. Niistä nousee kaksi täysin erilaista mieleeni. Kanadalainen Alan Bradley pääsi yllättämään minut. Hänen dekkarinsa voi lyhyesti kuvata olevan viisikkomaista Agatha Christie-tyylistä tarinaa, joka upposi ainakin minuun hyvin. Norjalaisen mentaalivalmentajan Erik Bertrand Larssenin kirja Paras oli myös hyvä, siinä tiivistetään hyvin miten lukija pystyy saavuttamaan tavoitteensa ja suoriutumaan paremmin tehtävistään, Christian Rönnbacka vastaa.

Mitä sinulle jää päällimmäisenä mieleen kuluneesta vuodesta?

– Kuluneen vuoden tilinpäätös on todella positiivinen. Onnistuin aikatauluttamaan kirjoittamisen niin että kesällä jäi hieman aikaa muullekin toiminnalle ja pystyin lataamaan pattereita syksyä varten. Syksyllä oli mahtava julkaista dekkari, jota lukijat odottivat ja saadun palautteen mukaan voin todeta onnistuneeni täyttämään odotukset. Loppusyksyn aikana oli runsaasti kirjaan liittyviä esiintymisiä jolloin pääsin myös tapaamaan lukijoita suoraan ja keskustelemaan heidän kanssaan.

– Tietenkin minun täytyy lämpimästi iloita ja olla kiitollinen siitä, että lukijat ovat löytäneet Antti Hautalehdon. Hänen tarinoitaan on myyty yli 40 tuhatta kappaletta. E-kirjojen osalta voin todeta, että ne ovat löytäneet vakiintuneen lukijakunnan joka kiitettävästi kasvaa joka vuosi.

– Vuoden aikana olen saanut tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja kirjailijoita, sekä päässyt osallistumaan kummitusjahtiin. Olen myös saanut uutta näkökulmaa kirjan tekemiseen kun minut pyydettiin mukaan toimittamaan kohta julkaistavaa lantiopohjajumppakirjaa: Bailamama- Pysy tiukkana. Voin todeta vuoteni 2014 olleen hyvin monipuolinen ja hieno.

christian ronnbacka 14

Mitä odotat alkavalta vuodelta?

– Alkuvuosi menee seuraavan dekkarin tekemiseen, joka edelleenkin kertoo Antti Hautalehdosta. Kun se on valmis, jätän itselleni hieman aikaa miettiä seuraavia projekteja. Sellaisia voi olla esimerkiksi jonkin toisen tyyppisen kirjan tekeminen, tai toisenlaisen dekkarin kirjoittaminen, sillä olisi mukava laajentaa kirjoittamista, esimerkiksi kolumneihin tai tietokirjoihin.

Teetkö uudenvuodenlupauksia?

– Olen ollut huono tekemään uudenvuodenlupauksia, mutta tänä vuonna ajattelin luvata että yritän olla parempi ja aktiivisempi somelainen sekä lisätä Twitterin käyttöä. Aika näyttää pystynkö pitämään lupaukseni ja löytyykö järkeviä Twiittejä.

Rönnbackan Twitter-tili.

Christian Rönnbacka (s 1969) on julkaissut viisi kirjaa, joista viimeisin on vuonna 2014 ilmestynyt dekkariteos Rakennus 31.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone