Mihin katosi kymmenen vuoden takainen pop-sensaatio? – ”Menestys suisti hänet raiteiltaan”

duffy

Walesilainen laulajatar Duffy nousi raketin lailla kuuluisuuteen, kun kappale ”Mercy” hänen esikoisalbumiltaan Rockferry (2008) nousi listojen kärkeen ympäri maailmaa. Tilastojen mukaan Rockferry-albumia on myyty 9 miljoonaa kappaletta. Kävipä nuori neiti esiintymässä Porin Jazzeillakin.

Vuonna 2010 ilmestynyt Endlessy-albumi jäi kauaksi menestyksestä ja Duffy hävisi hiljalleen kuvasta.

34-vuotias Duffy, oikelta Aimée Anny Duffy, kertoi vuonna 2011 You-lehden haastattelussa, että julkisuus alkoi tuntua hänestä epämukavalta. Vaikeuksia toi myös hänen ex-managerinsa Angela Beckerin nostama syyte 200 000 dollarin maksamattomista palkkioista.

Vuonna 2016 Duffy ilmoitti uudesta musiikkiprojektista, mutta tuloksena on toistaiseksi vain muutamia somessa jaettuja studiokuvia.

Duffyn kanssa yhteistyötä tehnyt, Suede-yhtyeestä tuttu muusikko Bernard Butler toteaa, että laulajatar ei selvinnyt toisen albumin floppaamisen tuottamasta pettymyksestä.

”Hän täysin meni raiteiltaan ja menetti itseluottamuksensa. Hän otti kaiken itseensä, mutta tunnen suurta sympatiaa häntä kohtaan, koska hän oli nuori ja kotoisin pienestä maalaiskylästä Walesista”, Butler sanoo Digital Spylle.

Tällä vuosikymmenellä Duffy on kokeillut myös näyttelemistä elokuvissa Patagonia ja Legend. Paluu musiikkibisnekseen käy tuskatuttavan hitaasti ja hän on painumassa unholaan.

Toisin kävi samana vuonna 2008 debyyttialbuminsa 19 julkaisseelle Adelelle: hän on yhä yksi maailman suosituimmista laulajista.

#thinking

A post shared by Duffy (@duffy) on

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone