Miesten vuoro -menestysdokumentti saa sisarteoksen – aika lämmittää sauna jälleen

Miehiä ja poikia on sisarusteos Miesten vuoro -dokumentille, jossa miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään.

Miehiä ja poikia ensi-illassa Suomen elokuvateattereissa 29.3.2019. Trailerin voi katsoa alta.

Elokuvassa seurataan eri ikäisiä miehiä Helsingistä aina jäämerelle asti. Elokuvaa on kuvattu Porissa, Kemissä, Tervolassa, Simossa, Lapin tuntureilla, Helsingissä ja Kouvolassa. Berghäll kääntää elokuvassa kameran myös itseensä ja kertoo oman elämänsä kolhuista ja onnesta. Sekä toivosta.

Joonas Berghällin ohjaama elokuva antaa äänen isille ja pojille. Elokuva paljastaa jälleen suomalaisen miehen sielun poikkeuksellisen läheltä. Berghäll on ollut pitkään tasa-arvon puolestapuhuja, antaen äänen miehille asioista joista ei juurikaan keskustella.

”Miesten vuoron valmistumisesta on kulunut nyt yhdeksän vuotta. Toivoin, että se olisi aiheuttanut yhteiskunnassamme muutosta ja miehet olisivat uskaltaneet alkaa puolustamaan itseään. Pari vuotta sitten kuitenkin huomasin, että näin ei ole käynyt. Ongelmat olivat yhä syvällä yhteiskunnassamme: oli siis aika lämmittää sauna jälleen. Halusin tietää miksi suomalainen mies kuolee kuusi vuotta aiemmin kuin suomalainen nainen. Löysin tunteellisia ja koskettavia tarinoita ja sain elokuvan täynnä rakkautta”, kertoo Joonas Berghäll.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone