Metallica esiintyi ukkosmyrskystä huolimatta – järjestäjä vastaa kritiikkiin

metallica

Metallica esiintyi maanantaina Pinkpop-festivaaleilla, vaikka kova ukkosmyrsky iski alueelle. Hollannin suurimman rockfestivaalin järjestäjien päätös sallia esiintyminen rajuista sääolosuhteista huolimatta on saanut osakseen kritiikkiä.

Metallica oli illan pääesiintyjä ja sen esiintymistä oli saapunut katsomaan noin 70 000 henkeä. Järjestäjien mukaan keikan perumista ja yleisön evakuoimista harkittiin, mutta promottorit tulivat siihen tulokseen, että se olisi ollut vaarallisempi vaihtoehto.

– Evakointi olisi ollut huonompi vaihtoehto, koska siihen ei olisi ollut riittävästi tilaa. Ihmiset olisivat saattaneet joutua paniikkiin ja tallotuksi,  Pinkpopin pomo Jan Smeets perustelee.

Lopulta konserttia päätettiin siirtää tunnilla ja yleisöä pyydettiin pysymään kaukana valopylväistä ja muista korkeista esineistä. Kuten alla olevasta videosta näkee, kyseessä oli kovat myräkkä.

Itse konsertti sujui kuitenkin moitteettomasti.

[youtube id=”yJY-WIIQzj4″ width=”600″ height=”350″]

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

  1. Suursakot järjestäjille evakuoinnin järjestämisväylien laiminlyömisestä. Lupa järjestää festareita myös pois. On sen verran suuri rike.

    1. Soititko jo asiasta Hollantiin vai ehtikö infarkti ensin?