Menestyssarja Kaikki synnit saa toisen kauden – esitysoikeudet on myyty yli 30 maahan

kaikki synnit item

Mika Ronkaisen ohjaama ja hänen sekä Merja Aakon käsikirjoittaman Kaikki synnit -rikossarjan toisen tuotantokauden kuvaukset alkavat tammikuussa 2020. Toinen kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihteen Aitioon syksyllä 2020.

Kaikki synnit -sarjan ensimmänen kausi sai ensi-iiltansa Elisa Viihteessä huhtikuussa 2019. Sarja on herättänyt kiinnostusta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Göteborgin elokuvajuhlilla Kaikki synnit palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta, ja Zürichin festivaalilla sarja kilpaili parhaan tv-draaman palkinnosta yhdessä viiden muun ympäri maailmaa valitun laatusarjan kanssa.

Sarjan ensimmäinen kausi sijoittui kuvitteelliseen pohjoispohjanmaalaiseen Varjakan kuntaan, jossa kaksi lestadiolaismiestä löytyy murhattuna.

Sarjan toisella kaudella palataan ajassa taaksepäin, vuoteen 1999. Lähestyvä vuosituhannen vaihde herättää huolta sekä maallistuneessa maailmassa että lestadiolaisessa Varjakassa, jossa aviopari löytyy kuolleena kotinsa keittiöstä. Tapausta alkaa tutkia Varjakan vanhempi konstaapeli Jussi Ritola (Matti Ristinen), jota uuden ajan uhkakuvat eivät pelota. Rikostutkinta ajaa kuitenkin Ritolan vakaan elämän sekasortoon.

Tähän mennessä Kaikki synnit -sarjan ensimmäisen kauden esitysoikeudet on myyty jo yli kolmeenkymmeneen maahan. Pohjois-Suomen kauniista maisemista ja psykologisesti kiinnostavasta draamasta tullaan nauttimaan ainakin Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Belgiassa sekä Koreassa ja Uudessa-Seelannissa.

kaikki synnit matti ristinen

Suomessa sarjan ensimmäinen kausi keräsi ylistäviä arvioita kriitikoilta ja oli myös katsojamäärillä mitaten hyvin suosittu.

”Kaikki synnit -sarjan kaupallinen ja taiteellinen menestys osoittaa, että pitkäaikainen työmme suomalaisen tv-draaman ja pitkien elokuvien viemiseksi kansainvälisille markkinoille kantaa hedelmää. Omaperäiset tarinat ja tuotannollinen laatu ovat vastaisuudessakin avain menestykseen. Elokuvallinen tarinankerronta on käsityötä, jonka osaaminen edellyttää taitavaa henkilöstöä, ennakkoluulottomia rahoittajia ja säännöllisesti uusia tuotantoja. Tämän vuoksi olen iloinen, että pääsemme jatkamaan Kaikki synnit -sarjaa uudella, edellistä vielä kunnianhimoisemmalla tuotantokaudella, tuottaja Ilkka Matila MRP Matila Röhr Productionilta kommentoi.

”On hienoa, että pidetty ja palkittu Kaikki synnit kiinnostaa paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti. Se osoittaa, että taitava tarinankerronta on universaalia ja puhuttelee yli kieli- tai kansallisuusrajojen”, Elisa Viihteen sisältöjohtaja Ani Korpela toteaa.

Kaikki synnit -sarjan ensimmäinen kausi on katsottavissa Elisa Viihteen Aitiossa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone