Maria Veitola paljasti somessa synnyinpaikkansa – ei Imatra tai Helsinki vaan kylä Pohjois-Karjalassa (kuittia mielensäpahoittajille)

Maria Veitola paljastaa somessa lapsuutensa maisemat. Veitola ei ole siis syntynyt Helsingissä tai Imatralla…Veitola on lähtöisin Uimaharjun Honkavaaralta, Pohjois-Karjalasta.

Asuin siellä 9-vuotiaaksi saakka. Passissa lukee syntymäkunnan kohdalla Eno mutta sinne Enon kirkonkylälle oli Honkavaaralta matkaa n. 20 km. Ei me edes ikinä käyty siellä”.

Veitola kertoo synnyinseudullaan nousseen porun, miksi hän väittää olevansa Uimaharjusrta – Enohan se on.

No, teettepä siellä mitä sit ikinä teettekin ni se on varma että ette ikinä saa mua sanomaan että olen kotoisin Enosta koska en ole. Tämä on identiteettikysymys. 
Olen kotoisin Uimaharjun Honkavaaralta missä mulla oli paras lapsuus ja parhaat kaverit mitä ikinä kuvitella saattaa”.

Jotkut luulevat että mä oon kotoisin Helsingistä, jotkut luulevat että mä oon kotoisin Imatralta, mutta ihan alunperin mä oon kotoisin Uimaharjun Honkavaaralta joka on pieni kylä Pohjois-Karjalassa. Asuin siellä 9-vuotiaaksi saakka. Passissa lukee syntymäkunnan kohdalla Eno mutta sinne Enon kirkonkylälle oli Honkavaaralta matkaa n. 20 km. Ei me edes ikinä käyty siellä. No nyt siellä mun synnyinseuduilla yritetään väittää että Uimaharjua ei ole edes oikeastaan olemassa, se on vaan kyläpahainen ja mutkin on vedetty kuulemma Karjalaisen mielipideosastoilla mukaan jupakkaan. ”Miksi se Julkkis Veitola (voi luoja mikä titteli) sanoo asuneensa Uimaharjussa? Eikö olisi parempi sanoa asuneensa Enossa?” Siellä on siis meneillään joku käsittämätön lokakampanja. Uimaharjua yritetään mitätöidä ja Enoa nostaa joka taas liittyy kuntapoliittiseen ratkaisuun ylläpitää jatkossa vain yhtä yläkoulua kunnan alueella ja Uimaharjun dissaajat haluavat tietysti sen ainoan koulun Enoon mm. ”koska Enossa on aina ollut kirkko, Uimaharjussa VAIN seurakuntakeskus.” Mä en tunne asiaa enkä kaikkia paikallispoliittisia vääntöjä tässä sen tarkemmin, mutta kuulostaa kyllä hullulta että koulu siirrettäisiin Uimaharjusta Enoon kun justhan sinne U-harjuun tehtiin uusi hieno (kuulemma 10 miljoonaa euroa maksanut?) koulurakennus. Ikävä juttu on se että joillakin lapsilla tulee joka tapauksessa olemaan ihan liian pitkät koulumatkat. No, teettepä siellä mitä sit ikinä teettekin ni se on varma että ette ikinä saa mua sanomaan että olen kotoisin Enosta koska en ole. Tämä on identiteettikysymys. Olen kotoisin Uimaharjun Honkavaaralta missä mulla oli paras lapsuus ja parhaat kaverit mitä ikinä kuvitella saattaa. Ja tässä kuvassa me hengataan meidän kylällä mun kavereitten kanssa ja elämä on ihanaa. Rakastan Uimaharjua ja Pohjois-Karjalaa aina. Sellainen toive olis että laittakaa koulusta riitelyn sijaan energianne siellä ihanassa Pohjois-Karjalassa siihen että teette podcastin, jossa joku hyvä tyyppi lukee Pohjois-Karjalan murteella paikallisuutisia? Tilaisin ja kuuntelisin sellaista joka päivä koska sen murteen kuuleminen saa mut aina niin onnelliseksi. Plus olis kiva kuulla mitä hyvää sinne kuuluu!

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Kuvahaun tulos haulle supisuomalaiset elisa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone