Makkari-sarjassa koskettavan roolin tekevä Heli Sutela on huomannut muutoksen yleisössä: ”Ihmisillä on kova kulttuurinnälkä”

Näyttelijä ja koomikko Heli Sutela nähdään Elisa Viihteen uudessa Makkari-draamakomediassa. Sarja koostuu kahdeksasta itsenäisestä jaksosta, mutta sarjan hahmot liittyvät jollain tavalla toisiinsa.

Sutela esittää Tuuliaa, joka kosii elämänkumppaniaan Irmaa (Sanna-Kaisa Palo). Tulevien häiden ylle ilmestyy mustia pilviä, sillä Tuulia saa kuulla lääkäriltään peruuttamattoman diagnoosin.

Sutela kehuu sarjan käsikirjoitusta, jossa pirskahtelevaa elämäniloa ja lähestyvää kuolemaa käsitellään herkästi ja aidosti.

”Minulla tekee usein mieli muokata käsikirjoituksia, mutta tämän sarjan kohdalla sellaiseen ei ollut tarvetta. Päinvastoin koin kiitollisuutta, että joku on kirjoittanut näin ajatuksella ja rakentanut tilanteet hyvin”, Sutela kehuu.

Makkarin kaikki jaksot tapahtuvat makuuhuoneessa. Sutela toteaa, että sarjan idea on nerokas myös ammatillisessa mielessä

”On ytimekästä viedä tapahtumat eri makuuhuoneisiin. Kun small talk ja esittelyosuudet loistavat poissaolollaan, henkilöhahmoihin päästään heti ytimeen.”

Makkari-sarja kuvattiin alkutalvesta, jolloin korona vasta kolkutteli oven takana. Sutela on teki kesän aikana muutamia stand up -terassikeikkoja ja pieniä kuvauksia. Esiintyessään livekeikoilla hän on pannut merkille yleisön erityisen innokkuuden.

”Nyt ihmisillä on kova kulttuurin nälkä. Asioista, joita on tarjolla koko ajan, tulee helposti itsestään selvyyksiä. Koronan myötä on ymmärretty, mitä merkitsee, jos kulttuuria ei olisikaan tarjolla”, Sutela toteaa.

Solar Republicin tuottaman Makkari-sarjan on ohjannut Petri Kotwica, käsikirjoittanut Jemina Jokisalo ja tuottanut Samuli Norhomaa. Rooleissa nähdään myös mm. Peter Franzen, Krista Kosonen, Johannes Holopainen ja Tommi Korpela.

Katso sarjan traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone