Madventures Suomen syksyllä 2019 kuvaama yhteiskuntajärjestelmän romahtamista käsittelevä jakso tuntuu pelottavan ajankohtaiselta

madventures riku

Madventures Suomen syksyllä 2019 kuvaama yhteiskuntajärjestelmän romahtamista käsittelevä jakso tuntuu nyt pelottavan ajankohtaiselta.

Jaksossa Riku Rantala ja Tunna Milonoff tutustuvat Pohjois-Karjalassa asuvaan omavaraiseen perheeseen sekä jatkuvuudenhaltijaan, Miika Vanhapihaan, joka harrastaa selviytymistaitoja ja on pohtinut pitkään, mitä tapahtuu, jos yhteiskunta romahtaa.

Vanhapiha sanoo syksyllä kuvatussa jaksossa pitävänsä romahdusta todennäköisenä – ja yksi syy pitkällä listalla on taudit.

Se, minkä takia romahdus voi tulevaisuudessa olla planeetan laajuinen, johtuu siitä, että me ollaan kytkeytyneitä kaikki yhteen ja samaan talousjärjestelmään ja -tuotantoon – ja osin kulttuuriinkin. Suurin osa ihmiskunnan ravinnosta tuotetaan monokulttuurin keinoin muutamien firmojen rahoittamana ja valtavien logististen systeemien tukemana. Se on haavoittuvainen järjestelmä. Romahdus voi tapahtua hitaasti, ja kuten sanoin, me tälläkin hetkelle eletään jonkinlaista romahdusta”.

Madventures Suomi tiistaisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone