Machinae Supremacy: Phantom Shadow

Ruotsalainen Machinae Supremacy on viihdyttänyt omalaatuisella SID-metallillaan jo vuosikymmenen verran. Kokoonpanon vuonna 2010 julkaistu A View From the End Of the World onnistui tiivistämään kryptoniitiksi Machinae Supremacyn ilakoivan luonteen ja huippuunsa viritetyn tarttuvuuden. Tuore Phantom Shadow jatkaa edellisen Rise of a Digital Nation -kiekon astetta värittömämpää linjaa. Phantom Shadow kaatuu erityisesti mammuttimaiseen mittaansa. 16 viisua, joista tosin viisi nimikettä ovat jonkinlaisia välisoittoja. Kuitenkin, tavaraa on liikkeellä aivan liikaa. Levy on paikoin yksinkertaisesti tylsä.

Varsinkin hitaammin etenevät kappaleet aiheuttavat närästystä. Europa yrittää synnyttää paisuttelevaa tunnelatausta mutta aikomus jää puolitiehen. Hubnester rising kasvaa ja kehittyy jonkinlaisena progemammuttina mutta tekeleelle voi ennustaa nopeaa sukupuuttoon nuukahtamista. Kiekon alun The villain of this story ja Perfect dark ovat suurinpiirtein parasta mahdollista Machinae Supremacya mutta alku lupaa liikaa – jatkossa epätasainen viisumateriaali herättää paljon kysymysmerkkejä. Beyond good and evil on mainio Amaranthe-tyylinen melodinen pullistelu ja instrumentaalinen syntikkahuudatus The bigger they are the harder they fall on sympaattinen syntikkahekumointi mutta väliin jää kovin monta vähemmän ikimuistoista hetkeä.

Machinae Supremacy ei ole vähentänyt tavaramerkiksi muodostunutta ”pelikonsolisoundia”. Phantom Shadow kärsii kuitenkin epätasaisesta viisumateriaalista ja hienoisista uudistumisen tuulista jotka eivät ainakaan kyseisellä albumilla johda hedelmälliseen lopputulokseen. Jonkinlaisena konseptialbumina Phantom Shadow jää vajaaksi, kyseessä ei ole ehjä kokonaisuus.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone