Lordin hirviöhevi kuumensi The Circuksen

Lordi

1.11.2014, The Circus, Helsinki

Pyhäinpäivän iltana Helsingin The Circuksessa koettiin harvinainen konserttielämys. Nykyisin kotimaassaan ani harvoin keikkaileva Lordi houkutteli paikalle vähälukuisen mutta sitäkin innokkaamman yleisön. Yhtyeen vähäinen suosio Suomessa jaksaa aina vain kummastuttaa myös allekirjoittanutta. Äskettäin varsin onnistuneen uuden studioalbumin julkaissut orkesteri esitti The Circuksessa räjähtävän shown josta ei pyroa tai muita efektejä puuttunut. Hyviä biisejä unohtamatta. Lordi kiehtoo yhä myös perheen pienempiä joita paikalla näkyi vanhempiensa kanssa. Suurin osa yleisöstä oli kuitenkin perinteistä metallikansaa. Itseäni lämmitti shown tietynlainen aikuistuminen ja entistä suurempi nojautuminen kauhuelokuvien ja -efektien maailmaan.

Halloweenin kunniaksi myös yleisö oli sonnustautunut parhaimpiinsa.
Halloweenin kunniaksi myös yleisö oli sonnustautunut parhaimpiinsa.

Lordin suosio Suomessa on laskenut tasaisesti legendaarisen euroviisuvoiton jälkeen. Kysyntää keikoille ei ole oikeastaan ollenkaan. Tämä on kummallista ja se pistää miettimään mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa. Yhtyeellä on kuitenkin jatkuvasti keikkaa ulkomailla ja siellä suosio on vakaata. Hienoa kuitenkin että joku jaksaa vielä yrittää ja järjestää Lordin keikalle kotimaahansa pyhäinpäivän iltana. En voi kuvitella sopivampaa ajankohtaa hirviöhevin kuunteluun ja katseluun.

Mr. Lordi ja Amen.
Mr. Lordi ja Amen.

Yhtyeen ei enää tarvitse säästellä viisuvoittaja Hard rock hallelujahia setin loppuun. The Circuksessa se kuultiin jo toisena. Uusi albumi Scare force one on varsin tarttuvaa ja toimivaa tavaraa joka osoitti hyvyytensä myös keikkatilanteessa. Uusimmalta levyltä kuultiin lauantaina viisi varsinaista kappaletta sekä pari introa. Parhaiten näistä itselleni kelpasivat Hell sent in the clowns sekä Scare force one.

Alice Cooper -coverin aikana lavalla vilahti myös Jason.
Alice Cooper -coverin aikana lavalla vilahti myös Jason.
"Clowns are coming, Clowns are coming..."
”Clowns are coming, Clowns are coming…”

Lordi4

Pyroa keikalla ei säästelty.
Pyroa keikalla ei säästelty.
Mana ja liekehtivät rumpukapulat.
Mana ja liekehtivät rumpukapulat.
Siivet!
Siivet!

Lordin hiukan yli tunnin kestänyt show oli napakka ja toimiva paketti. Kauhutehosteet ovat vuosien saatossa muuttuneet entistä toimivammiksi ja hyviä kappaleita yhtye tekee yhä edelleen. Taloudellisista ynnä muista vaikeuksista huolimatta Lordi on oikealla tiellä. Uskoa omaan tekemiseen tulee riittää jatkossakin. Ja mikä parasta, lauantain keikka päättyi versioon Kissin God of thunderista. ”There is always a first time for everything!”

Lordi2

 

Lordi12

 

Lordi3

Lordi settilista: Intro: +ETA/Nailed by the hammer of Frankenstein/Hard rock hallelujah/He’s back (the man behind the mask)/Sincerely with love/SCG7: Arm your doors and cross check/Scare force one/How to slice a whore/It snows in hell/Sir, Mr. Presideath, Sir/Blood red sandman/Hell sent in the clowns/Devil is a loser//Would you love a monsterman?/God of thunder

Lordi11

Teksti ja kuvat: Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone