Lordi-näyttely avataan Rovaniemellä – erikoisuutena Spede Pasasesta maalatut taulut

lordi

Tukholman Abba-museossa sekä Helsingissä ja Savonlinnassa ihastuttanut euroviisuvoittaja Lordin elämäntyötä esittelevä ExtraLordinary-niminen näyttely avaa ovensa Rovaniemen Lordin aukion reunalla sijaitsevassa Sampokeskuksessa.

Kauppakeskukseen rakennettavassa näyttelytilassa on esillä taiteilijan omia maalauksia ja piirustuksia kuten Lordi-pitkäsoittojen kaikki alkuperäiset kansimaalaukset, joista muutama on näytillä aivan ensimmäistä kertaa. Erikoisuutena näytille saadaan myös Lordin Spede Pasasesta maalaamat taulut.

Näyttelyn keskiössä on Lordin koko bändin vuosien varrella käyttämät esiintymisasut ja maskit. Erilaisia mielikuvituksellisia asuja löytyy näyttelystä toistakymmentä. Lisäksi ihasteltavissa on muun muassa yhtyeen käyttämää rekvisiittaa.

ExtraLordinary -näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna yleisölle Sampokeskuksessa ma-pe klo 12-18 ja la klo 12-17.  Näyttely jatkuu 11.4.2019 asti.

Lordi nousee myös kulttuuritalo Korundin seminaarilavalle Arctic Design -seminaarissa perjantaina 22. maaliskuuta.

”Puhun seminaarissa siitä, mitä kaikkea Lordin kokonaisvaltaisen tarinan ja visuaalisen maailman luominen pitää sisällään. Käyn läpi koko prosessia”, Mr Lordi kertoo.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone