Linnea Skog, 16, teki uransa aikuisimman roolinsa Huone 301 -jännärissä: ”Se tuntui aluksi oudolta”

Tyttö nimeltä Varpu -elokuvasta maineeseen noussut Linnea Skog on yksi tämän hetken työllistetyimpiä nuoria suomalaisnäyttelijöitä.

Elisa Viihteen uudessa jännityssarjassa Huone 301 hän esittää Tyttiä, joka joutuu siskonsa Annan (Asta Friman) kanssa kohtaamaan 13 vuotta aiemmin kohdanneen perhetragedian.

16-vuotias Skog kertoo innostuneensa välittömästi sarjasta, koska hän ei aiemmin ollut näytellyt trillereissä. Rooli sanavalmiina ja poikaystävää etsivänä teininä on hyvin erilainen kuin hänen aiemmat roolinsa.

”Näyttelen nyt paljon vanhempaa ja sain kokea ensimmäisen kerran, miltä tuntuu esittää nuorta aikuista. Se tuntui aluksi oudolta”, Skog toteaa.

Päättyvä vuosi on ollut kiireinen. Kesällä Skog kuvasi Huone 301-sarjan lisäksi kahta elokuvaa: Teräsleidejä ja Ulla Heikkilän esikoiselokuvaa Eden.

”Tykkään hirveästi näyttelemisestä. Mutta, kun kaikki kuvaukset osuivat samaan aikaan, niin mietin, että mitähän tästä seuraa. Kaikki meni lopulta tosi hienosti.”

Skog asuu synnyinkaupungissaan Porvoossa, mutta hän yöpyy usein kuvausten takia Helsingissä isovanhempiensa luona.

Näyttelijäperheen vesa pääsi kurkistamaan ammatin kulisseihin jo lapsena. Hänen isänsä Frank Skog ja isoisänsä Aarre Karén ovat näyttelijöitä

”Näin teatteria jo pienestä pitäen, koska isäni oli pääasiassa näyttämöllä. Aina kun näytelmissä oli hurja kohtaus, vanhempani muistuttivat, että se ei ole totta vaan leikkiä. Vaarini kanssa pääsin usein kutsuvierasensi-iltoihin. Aina kun hän näytteli jossain elokuvassa, katsoimme sen myöhemmin DVD:ltä”, hän muistelee.

Skog nousi maineeseen Tyttö nimeltä Varpu -elokuvasta- 12-vuotiaan Varpun rooli toi hänelle parhaan naispääosan Jussi-palkinnon historian nuorimpana näyttelijänä.

”En osannut odottaa, että siitä elokuvasta tulee niin iso juttu. Se on suuri syy siihen, että näyttelen. Tällä hetkellä keskityn lukion käyntiin, mutta otan toki näyttelijän töitä vastaan. Haluan näytellä ammatikseni isona.”

Huone 301 -sarjan kaikki kuusi jaksoa on katsottavissa Elisa Viihde Aitiosta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone