Leijona-tähti Kevin Lankisen kirjasuositus nosti kohuromaniin kysynnän pilviin

jääkiekko cmore mm 2019

Leijonien sankarimaalivahti Kevin Lankinen kertoi torstaina Helsingin Uutisten haastattelussa, miten hän rentoutuu otteluiden välipäivinä.

Kun useimmat muut joukkuetoverit pelaavat ”pleikkaria”, kertoi Lankinen tarttuvansa kirjaan. Hän kertoi lukevansa parhaillaan yhdysvaltalaisen Hanya Yanagiharan romaania Pieni elämä.

”Hommasin sen näitä kisoja varten. Se on sellainen aika paksu teos. Luen myös jonkin verran elämänkertoja, Lankinen sanoo haastattelussa. Hän kertoo lukevansa kirjoja myös englanniksi ja ruotsiksi.

Helsingin Sanomien mukaan Lankisen suosituksen myötä kirjan varausjono on venynyt pitkäksi Helsingin kirjastoissa ja teoksen painos on loppumassa Tammi-kustantamolta.

pienielama

Myös WSOY:n ja Tammen toimitusjohtaja Timo Julkunen reagoi asiaan maanantaina Facebook-sivullaan:

”Lankisen lukupiiri laittoi myös kustantamossa höpinää tötteröön! Painos tiukilla. #onnääleijonat #lankisenlukupiiri”, hän kirjoitti.

Pieni elämä (The Little Life) julkaistiin maaliskuussa 2015. Suomennos ilmestyi keväällä 2017. Kirja on kerännyt ylistäviä arvosteluita sekä Suomessa että maailmalla.

 

 

900-sivuinen Pieni elämä on astetta rankempi lukukokemus.Teos on kohauttanut kirjailijan kotimaassa Yhdysvalloissa. Sitä on luonnehdittu sensaatiohakuiseksi ja liikuttavaksi kuvaukseksi ystävyydestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone