Legendaarinen scifi-romaani julkaistaan TV-sarjana – esitetään myös Suomessa

War of the Worlds
Urban Myth Films

H.G. Wellsin klassikkoromaani Maailmojen sota (War of the Worlds) päivittyy nykyaikaan FOX-kanavalla ja Ruudussa nähtävän tv-sarjan muodossa.

Kahdeksanosaista sarjaa kuvaillaan rohkeaksi versioksi, joka asettaa klassikon tapahtumat nykypäivän Eurooppaan, jossa muukalaisten hyökkäys on tuhonnut ihmiskunnan miltei kokonaan, ja jäljelle jääneet kamppailevat selvitäkseen.

Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Gabriel Byrne (Hereditary), Elizabeth McGovern (Downton Abbey) ja Léa Drucker.

”Sarja on eeppinen uudelleentulkinta tunnetusta klassikosta, ja se ottaa katsojasta tiukan otteen. Sarja on elokuvamainen, täynnä mysteerejä ja juonittelua, mutta tarinan ytimessä on kuitenkin ihmisyys. Jos muukalaiset hyökkäisivät huomenna ja tuntemamme elämänmuoto tuhottaisiin, miten selviäisimme? Miten näkisimme toisemme ja ennen kaikkea itsemme? kertoo sarjan tuottaja Howard Overman.

War of the Worlds starttaa tuplajaksolla FOX-kanavalla 31.10. klo 22.00, minkä jälkeen nähdään uusi jakso joka torstai. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavissa etukäteen Ruudusta jo 29.10., minkä jälkeen uusi jakso joka viikko.

Maailmojen sota on filmattu elokuvaksi vuosina 1953 ja 2005. Viimeisimmän ohjasi Steven Spielberg.

Tammi lanseeraa H.G. Wellsin teoksen uusintapainoksena Helsingin Kirjamessuilla 24.–27.10. Teoksesta on tehty äänikirja. Lukijana on Jukka Pitkänen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Venytetty kahdeksanosaiseksi… ” ytimessä on kuitenkin ihmisyys” eli tehty saippuaooppera ja ”Salkkarit”, jossa veivataan ihmissuhteita eestaas , ja välillä juostaan tappajarobotteja karkuun. Näitä on sata jo, kuten The Walking Dead, jossa sijaan oli zombiet. Veikkaan.

  2. Miksi tehdään aina näistä samoista kuluneista jutuista uusia versioita? Maailma on pullollaan loistavia kirjoja ja tarinoita, jotka vain odottavat, että joku muuntaa ne valkokankaalle tai televisioon.

Kommentit suljettu.