Lauri Tilkanen saa fanipalautetta ympäri maailmaa – ”Lähden mielelläni ulkomaille, jos mielenkiintoinen tilaisuus tulee”

Näyttelijä Lauri Tilkanen on tyytyväinen Elisa Viihteessä juuri julkaistuun Kolmistaan-sarjan toiseen kauteen. Toisen kauden tekeminen sujui hänen mukaansa entistäkin rennommin, koska sarjan aihepiiri oli valmiiksi selkäytimessä.

”Toisella kaudella teemoiksi nousevat vanhemmuus ja vastuullisuus. Lapsiperheen elämästä saa revittyä paljon huumoria. Sarjan päähenkilöt alkavat pikku hiljaa aikuistua, mutta se ei mene ihan nappiin heiltä”, Lauri Tilkanen kertoi sarjan lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Tilkanen kertoo saaneensa  Kolmistaan-faneilta positiivista palautetta.

”Toista kautta on toivottu paljon. Palautteesta päätellen kyseessä on komedian muoto, jollaista ei ole hirveästi tehty Suomessa. Sarja vastaa selkeästi katsojien tarpeisiin.”

Tilkanen on yksi tämän hetken suosituimpia näyttelijöitä Suomessa. Hänet on nähty viimeisen vuoden aikana muun muassa Olavi Virta ja 95 -elokuvissa sekä Pää edellä -sarjassa. Eniten palautetta hän kertoo saaneensa Karppi-sarjasta, joka sai kansainvälisen ensi-iltansa maailmanlaajuisesti Netflixissä elokuussa Deadwind-nimellä.

Rikospoliisi Sakari Nurmen rooli tuo hänelle fanipostia ympäri maailmaa.

”Kun sarja lähti Netflixin kautta globaaliin jakeluun, palautetta on tullut Brasiliaa ja Australiaa myöten. On hauskaa huomata, että sarja koskettaa katsojia myös Suomen rajojen ulkopuolella. Karpille on muodostunut oma fanikuntansa”, Tilkanen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tilkanen ei ole aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, mutta hänellä on oma tili Instagramissa. Monet sivuille kirjoitetuista kommenteista ovat peräisin ulkomailta.

”Tekemisen taso alkaa olla Suomessa sitä luokkaa, että suomalaissarjat alkavat kiinnostamaan ulkomailla. Suomi on ollut jo pitkään trendikäs maa tekijöiden puolesta. Ovet alkavat avautua”, hän pohtii.

Kansaivälinen ura kiinnostaa Tilkasta. Hän kertoo tehneensä koekuvauksia ulkomaisiin sarjoihin ja elokuviin.

”Rajat ovat häilyvät nykypäivänä. Tekniikka mahdollistaa sen, että ensimmäisen koekuvauksen voi tehdä älypuhelimella. Mahdollisesti sen jälkeen lähdetään jatko koekuvauksiin maailmalle.”

Tilkasella on verko vesillä ulkomaisen suhteen, mutta rooli odottaa vielä tuloaan.

”Lähden mielelläni ulkomaille, jos mielenkiintoisia tilaisuuksia tulee.  Aika paljon on tuurista kiinni. Täytyy olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, hän toteaa lopuksi.

Katso Kolmistaan-sarjaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone