Laura Malmivaara vaikuttui Kaikki synnit -sarjasta: ”Tunnelma on pinnan alla väreilevä ja räjähdysaltis”

Laura Malmivaara näyttelee Millennium-liikkeen johtajaa suositussa Kaikki synnit -sarjassa. Naisten hurmoksellinen lahko ravistelee lestadiolaisen Varjakan nuukahtanutta arkea. Samaan aikaan kylää järkyttää murhatapaus, jota vanhempi konstaapeli Jussi Ritola (Matti Ristinen) alkaa tutkia

”Roolihahmoni tuo Varjakkaan sopivaa vastakkainasettelua ja muutosvoimaa. Liike liittyy vuosituhannen vaihteeseen, jolloin ihmisillä oli halu siirtyä uuteen aikaan. Siitä alkoi naisten voimaantuminen. Naiset alkoivat luottaa itseensä”, Laura Malmivaara toteaa.

Kaikki synnit -sarjan on Mika Ronkainen, joka on myös käsikirjoittanut sarjan Merja Aakon kanssa. Sarjan ensimmäinen kausi on myyty yli 30 maahan.

Malmivaara pitää käsikirjoitusta erittäin onnistuneena jo siksi, että siinä ei vaalita vain yhtä totuutta.

”Yhteisöissä on helposti yksi totuus, mutta tässä sarjassa ei ole mustavalkoista ajattelua. Kaikki ihmiset esitetään kiinnostavina, inhimillisinä ihmisinä”, Malmivaara kehuu.

Malmivaara nostaa sarjan useista teemoista esille puhumattomuuden.

”Sarjassa tulevat esille parisuhteet, joissa joudutaan arvuuttelemaan, mitä toisen päässä liikkuu ja joissa pidetään yllä jotain, joka on vaarassa romahtaa. Minun roolihenkilöni rikkoo tätä kaavaa, koska hän sanoo asiat suoraan.”

juttu jatkuu..

Kaikki synnit -sarjan toinen kausi kuvattiin viime talvella Oulun seudulla. Malmivaaralle jäi hyvät muistot kuvauksista.

”Meillä Millennium-naisilla oli kuvauksissa todella kivaa. Lisäksi Samuli Putro oli säveltänyt meille mahtavia ralleja, joita me lauloimme. Musiikki oli tärkeä osa kokonaisuutta. Reippaat laulut veivät pois synkistelystä, koska yhteisömme teemoihin kuuluivat elämästä nauttiminen ja irti päästäminen.”

Haastattelua tehtäessä Malmivaara on juuri nähnyt kakkoskauden kolme ensimmäistä jaksoa Helsingin Tennispalatsin isolta valkokankaalta.

”Visuaalisuus ja elokuvallisuus pääsee oikeuksiinsa isolla kankaalla. Tunnelma oli pinnan alla väreilevä ja räjähdysaltis”, hän kuvailee kokemaansa.

Kaikki synnit -sarjan toinen tuotantokausi on katsottavissa Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalveluussa sekä myös muutamissa elokuvateattereissa kautta maan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone