Lapissa kuvattu huippusarja alkaa vihdoin Ylellä – myyty yli 20 maahan

Ivalo (K12) – TV1 sunnuntaina 17.01. klo 21:05

Kymmenosaisen Ivalo-rikosdraamasarja alkaa sunnuntaina Yle TV2:ssa ja kaikki jaksot ovat katsottavissa myös Areenassa.

Tarina saa alkunsa kun ivalolainen poliisi Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) löytää kahlehditun naisen syrjäisen erämaamökin kellarista. Naisesta löytyy tappavan vaarallinen virus, joten paikalle kutsutaan saksalainen virustutkija, jota esittää Maximilian Brückner. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pihla Viitala, Janne Kataja sekä Bond-elokuvastakin tuttu saksalaisnäyttelijä Clemens Schick.

Jylhissä Lapin maisemissa kuvattu sarja sai ensi-illan Elisa Viihteessä joulukuussa 2018. Sarja nousi Elisa Viihteen katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi ja se on myyty yli 20 maahan. Muun muassa yhdysvaltalainen Topic-suoratoistopalvelu on ostanut sarjan esitysoikeudet.

Ivalo oli ilmestyessään Suomen kallein sarjatuotanto. Sarjan budjetti 6,5 miljoonaa euroa eli lähes yhtä paljon kuin Tuntematon sotilas -elokuvan.

Ivalon toisen tuotantokauden kuvaukset alkoivat marraskuussa ja päättyvät helmikuussa. Toista kautta kuvataan Lapissa ja pääkaupunkiseudulla.

Uudet jaksot tulevat katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalveluun loppuvuodesta 2021.

Mesta.net vierali ensimmäisen kauden kuvauksissa Saariselällä helmikuussa 2018. Lue juttu alta.

Kuvaukset toivat saksalaisnäyttelijä Clemens Schickin viikkokausiksi Suomeen. Tätä ennen hänen kokemuksensa Suomesta rajoittuivat Helsinki-Vantaan lentoasemaan. Hän pitää etenkin Lappia ikimuistoisena kokemuksena.

”Lapin luonto on hyvin karu ja kaunis. En ole nähnyt missään muualla yhtä upeaa sinisen hämärää valoa kuin Lapissa. Tapasin myös erittäin mukavia ihmisiä ja söin hyvää ruokaa”, vuoden 2006 Bond-leffasta Casino Royale tunnettu näyttelijä totesi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone