Kymmeniä miljoonia levyjä myynyt rokkari vararikossa – soittokamat myytävänä

Nick McCabe, toinen oikealta, luopuu soittimistaan.

Brittiläisen The Verve -yhtyeen kitaristi Nick McCabe myy kitaroita ja musiikkilaitteitaan akuutin rahapulan takia, kertoo WENN.

42-vuotias McCabe on käynnistänyt Facebook-siuillaan ”treenikämpän puhdistuksen”, jossa on kaupan muun muassa arvokas, vuoden 1972 Telecaster Deluxe -kitara sekä useita muita musiikkilaitteita.

– Viimeisen kahden vuoden aikana pankkitalletukseni ovat kuihtuneet. On oikeastaan hauskaa myydä kaikki pois, mutta kuka olisi uskonut, McCabe kirjoittaa.

Miljoonia albumeita myynyt The Verve oli 1990-luvun suosituimpia bändejä Euroopassa. Vuonna 1997 ilmestynyttä Urban Hymns -pitkäsoittoa pidetään yhtenä vuosikymmenen parhaana albumina ja sitä on myyty 10 miljoonaa kappaletta maailmalaajuisesti.

Yhtye on hajonnut ja tehnyt comebackin pariin otteeseen.  Vuoden 2009 jälkeen on ollut hiljaista.

The Verven tunnetuimpia kappaleita ovat Bitter Sweet Symphony, Sonnet, The Drugs Don’t Work ja Lucky Man.

[youtube id=”1lyu1KKwC74″ width=”600″ height=”350″]

Korjattu klo 10.51 nimi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

  1. Vaikka bändi olisi myynyt miljoonia, niin esim. sillä ainoalla todellisella hittilevyllä McBriden nimi on yhden biisin krediiteissä, ja parissa muussa sitä kautta, että on merkitty koko yhtyeelle. Ascroftin nimissä on 9/13 biiseistä, ja siitä suurimmasta hitistä taitavat rahat mennä Jagger/Richardsille, kun sämpläsivät The Last Timen riffin (tosin Loog Oldhamin versiosta).

    Juttussa luetelluista ”tunnetuimmista kappaleista” McBrideä ei ole kreditoitu yhteenkään, joten siinä syy miksi rahaa ei ole suhteessa levymyyntiin.