Kultaiset Venlat jaettiin – Eero Ritala otti voittopuhessaan kantaa seksuaaliseen häirintään

eero ritala kolmistaan

Perinteinen Kultainen Venla -gaala palkitsi vuoden 2017 parhaat kotimaiset tv-ohjelmat ja niiden tekijät. Gaala nähtiin Yle TV2:ssa suorana lähetyksenä Suomen Kansallisoopperasta perjantaina.

Ylläksen julkkiskauppias Sampo Kaulanen voitti parhaan esiintyjän Yleisö-Venlan. Parhaana tv-ohjelmana palkittiin Ylen metsästysohjelma Eränkävijät.

Parhaan miesnäyttelijän Venlan sai Eero Ritala CMoren Onnela-sarjasta ja naisnäyttelijänä palkittiin Maria Ylipää (Aallonmurtaja).

Ritala ja Ylipää ottivat kiitospuheissaan voimakkaasti kantaa seksuaaliseen häirintään.

”Ennen kuin siirrymme viettämään haluan iltaa haluan sanoa, että seksuaalinen häirintä on ollut ja on edelleen vakava ongelma meidän alalla. Meidän tulee lopettaa hyssyttely ja hyväksyä tosiasia, että sitä on. Meidän on tehtävä kaikkemme, että puutumme siihen, kun näemme sitä”, Ritala sanoi.

Eniten palkintoja sai Myrskyn jälkeen -sarja, joka palkittiin parhaana draamasarjana, ohjaaja Leea Klemola oli paras ohjaaja ja hän ja Kaarina Hazard palkittiin vuoden parhaasta käsikirjoituksesta.

Elämäntyö-palkinto myönnettiin Napakymppi-legenda Kari Salmelaiselle ja näyttelijä Eila Roineelle.

Parhaan viihdeohjelman Kultaisen Venlan sai toista kertaa peräkkäin Sohvaperunat. Parhaana komedia- ja sketsiohjelmana palkittiin Noin viikon uutiset.

Paras lasten- ja nuortenohjelma oli raadin mielestä Nörtti: Dragonslayer666. Game Show -sarjan voitti Haluatko  miljönääriksi?

docventures

Doctures voitti parhaan asiaohjelman Venlan. Parhaan keskusteluohjelman Venla meni Maria Veitolan luotsaamalle Yökylässä-ohjelmalle. Paras kilpailureality oli  Junior MasterChef Suomi.

Parhaan musiikkiviihdeohjelman Kultaisella Venlalla palkittiin jälleen SuomiLOVE ja Elossa24 oli seuranta-realitysarjojen voittaja. Lifestyle-ohjelmien sarjan palkinnon voitti Jenny+.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone