Kuka on Lara Croftin suuriin saappaisiin astuva Alicia Vikander?

31-vuotias ruotsalainen Alicia Vikander, Oscar-voittaja, astuu seuraavaksi suuriin saappaisiin – Lara Croftin rooliin.

Pelimaailmasta tuttu sankaritar muistetaan valkokankaalta Angelina Jolien esittämänä. Vertailukohta on kova – varsinkin kun Vikander on enemmän tuttu muista kuin toimintarooleista.

Vikander opiskeli tanssitaidetta Tukholman Kuninkaallisessa balettikoulussa. Näyttelijän ura alkoi Ruotsissa televisiosarjoissa ja suurempi noste koettiin vuonna 2010, kun Vikander palkittiin kotimaassaan parhaasta naispääosasta elokuvassa Se mikä on kaunista.

Vuonna 2012 Vikander sai kansainvälistä tunnettavutta Keira Knightleyn rinnalla Leo Tolstoi -filmatisoinnissa Anna Karenina. Rooli toi Vikanderille pari ehdokkuutta ”parhaan tulokkaan” kategoriassa mutta varsinaisen palkintoehdokkuuksien vyöryn aiheutti Alex Garlandin ohjaama Ex Machina, jossa Vikander esitti viettelevän kaunista ja äykästä tekoäly-robottia. Vikander sai roolista ehdokkuudet niin Golden Globe kuin Bafta-palkinnon saajaksi ja nainen keräsi kotiinviemiseksi muutamia ”pienempiä” palkintoja.

Vauhdikkaammissa rooleissa Vikander on nähty elokuvissa Koodinimi U.N.C.L.E ja Jason Bourne. Suurempaa huomiota Vikander sai myös Ensimmäisen maailmansodan kulisseihin sijoittuvasta draamasta Testament of youth. Komediallisempaa roolia oli tarjolla elokuvassa Liekeissä.

Tanskalainen tyttö nosti Vikanderin merkittävien nimien joukkoon tuoden näyttelijälle sivuosa-Oscarin.

Alicia Vikanderin tähdittämiä elokuvia Elisa Viihteen vuokraamossa.

Angelina Jolien tähdittämiä elokuvia Elisa Viihteen vuokraamossa.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone