Kotimaista jännityssarjaa kuvattiin Kreikan luksuskohteessa: ”Ei se kovin työnteolta tuntunut”

Psykologinen trillerisarja Huone 301 julkaistiin vuodenvaihteessa Elisa Viihteessä. Sarja kertoo varakkaan Kurtin perheen tragedioiden ja salaisuuksien värittämästä elämästä.

Mikko Kuparisen ohjaamaa ja brittiläisen Kate Ashfieldin käsikirjoittamaa tuottamaa sarjaa viime kesänä Kreikassa ja pääkaupunkiseudulla.

Kreeta Salminen esittää Kurtin perheen pojan Mikon (Andrei Alèn) puolisoa Leenaa. Pariskunta elää kulissiavioliitossa, mutta paljon suurempiakin tragedioita löytyy ympäriltä.

”Juoni on koukuttava ja en muista, että Suomessa olisi tehty vastaavaa psykologista trilleriä. Kahdella aikatasolla seikkaileminen tuo sarjaan oman jännittävän haasteensa”, Kreeta Salminen kertoi sarjan kutsuvierasensi-illassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

kreeta salminen 2 (2)

Kun Salminen valittiin sarjan näyttelijäkaartiin, hän sai kuulla mieluisan asian. Kuvaukset veisivät hänet kahdeksi viikoksi Kreikkaan.

”Kuvasimme Kreikassa kesäkuussa, jolloin lomasesonki ei ollut vielä alkanut. Se oli viiden tähden hotelli ja meistä pidettiin hyvää huolta. Vaikka kuvausaikataulu oli kiireinen, niin pakko myöntää, että ei se kovin työnteolta tuntunut”, Salminen toteaa.

”Meillä oli älyttömän hauskaa kuvauksissa. Vaikka sarjassa on vakavia aiheita, tekeminen säilyi mukavana”, hän jatkaa.

Alun perin sarja aiottiin kuvata Espanjassa, mutta kuvauskohteeksi valikoitui lopulta Kreikan klassinen Kosin lomakohde. Kuvaukset tehtiin kreikkalaisen kuvausryhmän kanssa.

”Tunnelmat ovat jännittyneet ja ylpeät. Uskon, että sarja edustaa sellaista tyylilajia, jota ei olla Suomessa olla aiemmin nähty”, ohjaaja Mikko Kuparinen totesi.

Huone 301 -sarjaa voi katsoa Elisa Viihde Aitossa.

Huone 301 -sarjan arvio: ”Käsissä on todellinen kotimainen jännäritapaus”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone