Kotimaisen metallibändin joulubiisi julistaa tärkeää sanomaa – brittilehti nosti yhtyeen ”silmälläpidettävien” joukkoon

Jaani Peuhun vuonna 2018 perustamalta Mercury Circlelta on ilmestynyt joulun varjopuolta käsittelevä single ”Our Funeral (Like Xmas)” ja musiikkivideo, joka on työstetty vuoden 2012 lyhytelokuvasta ”Laupeuden laitapuolella”.  Synkästä nimestään huolimatta kappale esittelee bändin eloisampaa puolta.

Peuhun alkuperäinen ajatus pienelle piirille suunnatusta ja jouluisen kepeästä tervehdyksestä muuttui nopeasti, kun kappaleesta alkoi yllättäen muotoutua vakavasti otettava vahva tuotos.

”En ole ikinä ollut se suurin joululaulujen ystävä, mutta ajat ovat erilaiset ja päätimme viihdyttää itseämme ja lähipiiriämme tämmöisellä pirteällä synkistelybiisillä joulutervehdykseksi. Joulukortit on kuitenkin niin last season. Tarkoitus ei ollut aluksi tehdä tästä mitään virallista julkaisua, mutta tästä biisistä tulikin kaikeassa kummallisuudessaan niin kova, että päätettiin soittaa se muillekin”, Peuhu kommentoi kappaleen syntyä.

Mercury Circle on ollut elokuussa ilmestyneen ”The Dawn Of Vitriol” -EP:n julkaisun myötä hyvässä nosteessa. Kuluvalla viikolla bändin huomioi maailman tunnetuimpiin raskaan musiikin lehtiin kuuluva brittiläinen Metal Hammer, joka nosti Mercury Circlen ”Kymmenen tulevana vuonna silmällä pidettävää yhtyettä” -listalleen. Bändi valmistelee parhaillaan ensi vuonna julkaistavaa debyyttialbumia, jonka äänitystauolla ”Our Funeral (Like Xmas)” -kappale syntyi.

Our Funenal (Like Xmas) -kappaleen ja ”Laupeuden laitapuolella” -lyhytelokuvan voi sanoa löytäneen toisensa. Molemmat ovat katsottavissa jutun alta.

Hieman perinteistä poikkeavalla joulubiisillä Mercury Circle haluaa viestittää, että osalle ihmisistä joulu on katkeransuloinen muistutus yksinäisyydestä tai läheisten päihteiden käytöstä. He ovat niitä, joille joulu ei ole ilon juhla.  

”Tämä joulu tulee olemaan hyvin erilainen meille kaikille koronan takia. Koska jo normaalitkin joulut ovat poliiseille ja pelastushenkilökunnalle se vuoden kiireisin päivä, niin mitä se mahtaa tänä vuonna tulla olemaan? Toivon suuresti, että huoleni on turha ja perheitä ja naapureita ei ajeta hankeen alkoholin voimalla. Toivottavasti osaamme kaikesta huolimatta syleillä sitä rauhaa, johon pandemia on meidät pakottanut”, avaa Jaani Peuhu biisin sanomaa

Kuva: Laureline Tilkin-Franssens

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone