Korisliiga käy jo kuumana – lue pelaajien ja valmentajien mietteitä

teemu rannikko

Kotimainen Korisliiga käynnistyi tällä viikolla. Seuraavassa pelaajien ja valmentajien mietteitä kuuman koriskauden kauden kynnyksellä.

SALON VILPAS

  • Liigan suurin katsojakeskiarvo (1595). Viime kauden hopeajoukkue vahvistui Susijengistä tutulla Teemu Rannikolla (kuvassa yllä). Hänen lisäksi joukkueessa pelaa toinenkin susijengiläinen: Mikko Koivisto.

Teemu Rannikko: ”EM-kisoista jäivät päällimmäisenä mieleen jokainen Areenassa pelatut ottelut 13 000 ihmisen edessä. En ole aiemmin kokenut vastaavaa hurmosta, vaikka olen nähnyt paljon tätä lajia. En lähtenyt Joensuusta koripalloilullisten syiden takia. Olimme jo aikoja sitten päättäneet vaimoni kanssa, että palaamme kotiseudulle, kun tytär menee ensimmäiselle luokalle.”

Valmentaja Joonas Iisalo: ”Pakettimme on hyvä. Meillä on vähemmän heikkouksia kuin viime vuonna, mutta vastaavasti enemmän vahvuuksia. Paljon on töitä edessä, kuten kaikilla muillakin joukkueilla tässä vaiheessa kautta”.

”Meitä on tukemassa äänekäs kotiyleisö ja fanijoukko. Valmentajat ovat yhtä intensiivisiä katsojamääristä riippumatta, mutta pelaajille kannustaminen tuo paljon lisäenergiaa kentälle. Upeiden fanien lisäksi Salossa on hieno ottelutapahtuma.”

JOENSUUN KATAJA

  • Hallitseva mestari ja vahva mestrikanditaatti tälläkin kaudella. Liigan suurin budjetti (750 000 euroa).
  • mäkäläinen katajaVesa Mäkäläinen: ”Oli kiva lähteä kesälomille mestaruus hallussa. Viikon mestaruusjuhlinnan jälkeen käänsimme katseet tulevaan kauteen ja mestaruuden puolustamiseen. Aloitin hiljattain opiskelun. Sen myötä elämääni on tullut uutta virtaa ja muuta ajateltavaa koripallon lisäksi. On tosiasia, että minulla pelivuosia on vähemmän edessä kuin takana. Minut valittiin kapteeniksi poislähteneen Teemu Rannikon tilalle. Aion seurata Teemun esimerkkiä ja peräänkuuluttaa samanlaista vaatimustasoa kuin hänkin. Teemu muistutti aina joukkuekavereita treenaamisen ja kaikkensa antamisen tärkeydestä. Sitä kautta saimme tehtyä hyvän tuloksen.”

KOUVOLAN KOUVOT

Kouvot lähtee kauteen koriskentille palanneen mestarivalmentaja Jyri Lehtosen ja kapteeninsa Ville Kauniston johdolla.

korisliiga ville kaunisto

Ville Kaunisto: ”Olin viime kausi oli hankala, koska olin pitkään sivussa loukkaantumisen takia.
”Olen jo treenikunnossa ja pelannut harjoitusotteluitakin. Tauon aikana lähdin mukaan kunnallispolitiikkaan ja aikomuksena oli jatkaa opiskeluja Joensuun yliopistossa. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista, sillä opiskelijana olisin menettänyt sairauspäivärahan. Tämä pieni epäkohta tuli vastaan, mutta onneksi sain harrastella kunnallispolitiikkaa.”

SEAGULLS – HELSINKI

  • Viime kauden pronssijoukkue. Uusin vahvistus on maajoukkueessakin pelannut heittäjä-ässä Antti Kanervo.

korisliiga antti kanervo

Antti Kanervo: ”Pelasin viime kaudella Ranskassa. Sain paljon elämänkokemusta ja kokemusta siitä, miten yllättäviä asioita voi tapahtua kentällä ja joukkueen ympärillä. Helsinkiin päädyin luotevasti; kun käänsin katseeni Suomeen, samaan aikaan Seagulls lähestyi minua. Alkukesä meni nilkan kuntouttamiseen ja menin kesällä myös naimisiin”

KARHU BASKET – KAUHAJOKI

  • Seura on saanut juurrutettua koripalloinnostuksen Kauhajoelle. Vakiinnuttanut paikkansa sarjan keskikastissa. Valmentaja Jussi Laakso siirtyi täksi kaudeksi kakkoskoutsista päävalmentaksi.

korisliiga 222

Valmentaja Jussi Laakso: ”Toivon mukaan olemme vauhdikas, viihdyttävä ja vaarallinen joukkue. Harjoituspelit sujuivat vaihtelevasti. Nyt tärkeintä on löytää yhteinen kieli ja päästä samalle sivulle pelaamisessa. Koripallo on selkeä ykköslaji Kauhajoella. Meillä ei ole jäähallia, joten jääkiekko ei kilpaile koriksen kanssa. Olosuhteet ovat tosi hyvät niin pelaamiseen kuin harjoitteluun. Joukkueellamme on iso taustaryhmä, joka saa kerättyä sponsorirahaa niin isoista kuin pienemmistä virroista.”

KTP-BASKET – KOTKA

  • Ollut tällä vuosikymmenellä viidesti neljän parhaan joukossa. Jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle.

korisliiga joni herrala

Joni Herrala: ”Kesäloma oli liian pitkä, kun joukkueen pelit päättyivät aikaisin keväällä. Kesä menikin treenatessa. Harjoitusotteluissa peli oli ailahtelevaa, mutta saamme varmasti lisää varmuutta kauden edetessä. Kaikista hankalin vastustustaja on tälläkin kaudella Rannikon Teemu. Hänen hatusta löytyy aina uusia taikatemppuja.”

ESPOO UNITED

Sarjanousija on kovan haasteen edessä. Talous on tiukalla, mutta taustatukea antavat vahva juniorityö ja espoolainen urheiluidentiteetti.

korisliiga 1

Valmentaja Ville Neva:

”Erinäisistä haasteista johtuen joukkueemme on edelleen rakennusvaiheessa. Joukkuetta kuvaa parhaiten nälkä. Sarjanousijan roolissa tavoitteemme on menestyä. Menestys pitää määrittää, tehdä parhaansa ja katsoa mihin se riittää. Tavoitteena on pääsy play offien ensimmäiselle kierrokselle ja jatkaa sijoitus kerrallaan ylöspäin.”

BC NOKIA

  • Toissakauden pronssijoukkue.

korisliiga daniel dolenc

Daniel Dolenc: ”Kauteen lähdetään hyvällä fiiliksellä. Viime kauden lopulla opin pelaamaan isoilla minuuteilla. Toivottavasti kehitys jatkuu tälläkin kaudella. Meidän joukkueessa on hauskoja äijiä ja hyvä kemia.”

TAMPEREEN PYRINTÖ

Kolminkertainen mestari 2010-luvulla. Uusi valmentaja Sami Toiviainen siirtyi Kauhajoelta Pyrinnön luotsiksi.

korisliiga jonas caven

Joonas Caven: ”Olin kesällä Susijengin mukana. Sain treenattua pari kuukautta täysillä ja sama jatkuu nyt Pyrinnön kanssa. Kun treenaa Suomen parhaitten kanssa, siinä kehittyy väkisinkin. Pyrinnössä kaikki antavat kaikkensa joukkueen eteen, eikä kukaan ajattele omia statsejaan. Vahvuutenamme on lisäksi leveä pelaajamateriaali.

KORIHAIT – UUSIKAUPUNKI

  • Perinteikäs seura kuuluu Korisliigan pikkuseuroihin ja lähtee kauteen haastajan asemassa.koriliiga villeEero Lehtonen: ”Roolini on puolustava ja muille huiliminuutteja antava pelaaja. Yritän olla kentän ulkopuolella hauska ja viihdyttävä kaveri. Joukkueemme suurin haaste on paikata Jalosen Mikon poisjäänti ja tehdä puolustuspelistämme aggressiivisempaa.”

Korisliigakauden 2017-18 ottelut kaikki ottelut näet Elisa Viihde Sportilta.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Tänäänkin tulee peräti YKSI korisliigan peli??!! Divarikiekko ohittaa korisliigan!

Kommentit suljettu.