Konttori-tähti Sami Hedberg on intohimoinen korismies: ”Herään öisin katsomaan Lauri Markkasen NBA-pelejä”

sami-hedberg

Sami Hedberg tunnetaan televisiosta ja stand up -lavoilta, mutta yhtä hyvin mies viihtyy koripallon parissa.

Sami Hedberg on herännyt aamuyöllä ja katsonut suorana Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsien NBA-ottelun.

”Olen katsonut suorana kaikki Lauri Markkasen NBA-matsit. Sairaan hienoa. Meni kylmät väreet, kun hänet kuulutettiin sisään kauden avausottelussa. On upeaa, että Suomessa on hänen kaltainen huippuammattilaisen. Hän edistää koko lajia täällä”, Hedberg innostuu.

Koripallokärpänen puraisi Sami Hedbergiä jo pienenä ja harrastus tempaisi mukaan sellaiselle voimalla, että mies touhuaa lajin parissa edelleen.

Lauttasaaren kasvatti aloitti koriksen 7-vuotiaana. Hän kävi läpi junioripolun Touhun Pojat Lauttasaaren eli ToPoLan joukkueessa.

Rakkaimmat korismuistot liittyvät Lauttasaaren yhteiskoulun parketille.

”Siellä onnistuin heittämään pallon olan yli kentän toisesta päästä suoraan koriin. Harmikseni tein sen harjoitusten jälkeen eikä kukaan ollut todistamassa. Siihen aikaan ei ollut kännykkäkameroita”, 190-senttinen Hedberg muistelee.

ToPoLan joukkueessa Hedbergistä tuli kolmosheittoihin erikoistunut laitamies. Hän pussitti parhaimmillaan 14 kolmosheittoa sisään putkeen.

Monien pelikaverien tapaan Hedberg haaveili korisammattilaisuudesta. 17-vuotiaana koitti ison päätöksen aika. Kun monet pelikaverit suuntasivat isompiin seuroihin, Hedberg päätti jäädä pieneen ToPoLan joukkueeseen.

”Kehittyminen olisi vaatinut seuran vaihdon ja kuusi treenikertaa viikossa. Näin jälkikäteen mietittynä olisin ollut riittävän nopea takamieheksi, mutta pituutta olisi saanut olla viisi senttiä.”

”EM-kisoissa fiilistelin Susijengin pelejä katsoessa, että miten mahtaisin pelaisin tuolla. Ajatus ei edennyt pidemmälle, kun katsoin omaa keskivartaloani”, Hedberg nauraa.

Kuvahaun tulos haulle korisliiga elisa viihde

 

 

 

 

 

 

Hän pelaa korista kerran viikossa Naurulokit-harrasteryhmässä. Lisäksi hän on korisliigajoukkue Helsinki Seagullsin osaomistaja ja hallituksen jäsen.

”Ideoin Seagullsin ottelutapahtumia ja kehitän markkinointia. Tavoitteena on saada lisää yleisöä paikan päälle. Käytän hyväkseni kokemusta, jota olen saanut oman firman kanssa.”

”Tällä kaudella olen käynyt Kishallissa kolmessa Seagullsin Korisliigapelissä. Joukkueen yhteispeli näyttää sujuvalta ja tiimihenki on hyvä. Joukkue on tasainen, joten on mielenkiintoista nähdä, keistä tulee vastuunkantajia kauden aikana. Uskon, että joukkueella on mahdollisuudet edetä finaaleihin asti”, Hedberg sanoo.

Hauskuuttaja toteaa, että koristaustasta on ollut hyötyä viihdealalla – ja elämässä yleensä.

”Koris on hieno joukkueurheilulaji, jossa oppii sosiaalisia taitoja. Lisäksi moni on ihmetellyt  notkeustilojani isoksi mieheksi. Koordinaatiokykyni on peräisin nuoruuden koristreeneistä. Koripallotaustan ansiosta liikunta on pysynyt elämässä mukana koko ajan jollakin tapaa.”

konttori 2

Sami Hedberg elää kiireistä aikaa. Parhaillaan käynnissä ovat stand up -kiertue sekä kuvaukset, joista hän ei sopimusteknisistä syistä saa puhua enempää.

Hänet nähdään myös suorapuheisena esimiehenä Pentti Markkasena Konttori-sarjan uusissa jaksoissa. Toinen kausi tuli katsottavaksi Elisa Viihteeseen tänään 26.10. (Lue arvio sarjasta)

Pääroolin tekeminen kulttisarja The Officen suomalaisversiossa oli hänelle haastava ja opettavainen kokemus.

”Sarja oli työmäärällisesti ja valmistautumisen osalta yksi urani tähän mennessä suurimmista heittäytymisistä. Tein yhteen Konttori-jaksoon yhtä paljon repliikkejä kuin koko Luokkakokous-elokuvaan. Hahmon luominen oli iso prosessi. Se ei käynyt päivässä.”

”Raaka totuus on stand up -komediassa, yksin lavalla olemisessa. Silloin on vastuussa siitä, esitys on eheä ja kokonainen. Se antoi itseluottamuksen komediallisuuden luomiseen sarjassa”, Hedberg sanoo lopuksi.

Katso Konttori-sarjan uudet jaksot.

NBA-korista voi katsoa Ruutu + -kanavalla.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone