Konttori-sarjassa käsitellään tulenarkaa aihetta – ”Mietimme pitkään, voiko komediaa tehdä noin epähauskasta aiheesta”

konttori 3 kausi

Suomen Konttori-sarjan kolmas kausi julkaitiin Elisa Viihteen Aitiossa 15.2. Kauden neljännessä jaksossa käsitellään maahanmuuttoa ja karkottamista.

Leskisen paperin työntekijä Farzin (Mazdak Nassir) paperit eivät olekaan kunnossa, joten ulkomaalaispoliisi tulee konttorille etsimään häntä. Hän pelkää joutuvansa takaisin Iraniin, ja yrittää piilotella työpaikallaan.

Käsikirjoittaja Mike Pohjolan mukaan aiheen lähestymiskulmaa puntaroitiin tarkoin

”Aihe on äärimmäisen epähauska ja mietimme tarkoin, että voiko siitä ylipäänsä tehdä komediaa. Mielestäni jakso onnistui  todella hyvin. Mukana virkavallalta piiloutumista ja kaksinaismoraalismia”, Mike Pohjola kertoi sarjan lehdistötilaisuudessa.

Pohjola kertoo tehneensä taustatutkimusta maahanmuutosta ja ulkomaalaispolisiin työstä.

”Halusimme selvittää esimerkiksi, milloin turvapaikanhakijan saa karkottaa ja kenelle turvapaikan voi myöntää. Selvisi paljon yllättäviä juttuja. Työperäisesti Suomeen saapuvien työnhaku onnistu helposti jos tulee siivoojaksi, mutta monen muun ammatin edustaja ei saa oleskelulupaa yhtä helposti.”

mike pohjola 3
Käsikirjoittaja Mike Pohjolan paidassa oli papukaija-koriste, jonka hän kertoi saaneensa 40-vuotislahjaksi.

Pohjola on iloinen siitä, että sarja on edennyt kolmannelle kaudelle. Suomen Konttorin jatkosta ei ole vielä tietoa.

”Pääsimme entistä enemmän omille siivillemme kolmannella kaudella. Teimme sarjaa entistä rohkeammin. Sen johdosta henkilöiden väliset suhteet ovat nouseet entistäkin kiinnostavimmille tasoille.”

Pohjola pitää Konttoria hyvänä alustana, jota voi käyttää moneen tarkoitukseen.

”Omana erikoisuutena toin sarjaan Tšehovin näytelmään perustuvan jakson nimeltä Kolme sisarta. Näytelmä sijoittuu venäläiseen maaseutukartanoon- Konttorin hahmot löysivät vastineensa sieltä.”

Konttorin kolmas kausi Elisa Viihteen Aitiossa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone