Konkurssiin ajautunut suosittu poikabändi myi aikoinaan 15 miljoonaa levyä – konkurssin syy paljastuu uudessa kirjassa

Blue-band

Brittiläinen poikabändi Blue oli 2000-luvun alussa listojen kärjessä ja rahaa kertyi jannujen pankkitileille mukavasti. Levyjä myytiin vuosien aikana yli 15 miljoonaa kappaletta.

Bändi hajosi vuonna 2005 mutta uudelleentuleminen koettiin vuonna 2009. Vuonna 2013 tuli kuitenkin seinä vastaan bändin taustayhtiön konkurssin myötä. Myös bändin jäsenet hakeutuivat henkilökohtaiseen konkurssiin.

This morning -ohjelmassa Bluen hahmot ovat valottaneet epäonnisia tapahtumia. Bändistä on tulossa kirja, jossa käsitellään myös konkurssisotkut.

Bluen jäsenet toteavat hakeneensa henkilökohtaista konkurssia bisnessyistä entisen mangerin haastettua bändin hahmot oikeuteen. ”Kun puhutaan konkurssista, ajatellaan että rahat loppuivat. Meidän tilanteessa konkurssi johtui bisnessyistä”.

Ongelmien takana oli vuonna 2013 julkaistu albumi Roulette, jonka bändi rahoitti itse. Levy ei nauttinut listamenestyksestä. Lopulta manageri haastoi Bluen oikeuteen. Koska kaikki bändin jäsenet olivat taustayhtiön ”pomoja”, oikeustoimet kohdistuivat myös Bluen hahmoihin.

Nyt, kolmen vuoden pyörityksen jälkeen Bluen jannut ovat jälleen jaloillaan – myös taloudellisesti.

Kirjan kirjoittaminen oli vähemmän miellyttävä projekti. Huonot muistot repivät auki haavoja.

Alkuaikojen elämäntyyli, en muista puoliakaan siitä. Luin juttuja ja ihmettelin, onko näin oikeasti tapahtunut meille”.

(The Sun)

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone