Kiveskives: J.S.Bach In His Favourite Disco

Instrumentaalisen nintendorockin mestariorkesteri Kiveskives tekee ääni-iloittelun lisäksi taidetta. J.S.Bach In His Favourite Disco laittaa tosikoille tekarit kurkkuun ja junttipullukoilla riittää ihmettelemistä  – nuo tyypithän kuuntelevat muutakin kuin Miami Vicen soundtrack-kiekkoa!

Albumin nimibiisi on juuri sitä itseään – taidepieru. Mutta hauska sellainen. Rosberg on jo niin menevä garageinstrumentaali 8 bittisellä Nintendolla vahvistettuna että huh ja voih ja anteeksi. Rehevällä puhallinsektiolla vahvistettu Breaking New Orleans saa lisäväriä Tolosmaisesta kitarailoittelusta. Ja Commodore 64-punkitus Beverly place vie pään alta. XL lienee albumin virallinen fuusioprogeakti. Kuuntelukelvottomien pikavitsien joukkoon pyrkii levon puberteettikaahaus Bittihiisi. Bar wars löytää itsensä sisä-avaruuden jälkeen jousisoitinorkesterin treenikämpältä, josta matka jatkuu heavy metal -konsertiin!

Kiveskives on tapansa mukaan genrerajoista piittaamaton kuriton kakara. Joku voisi laskea bändin läpikäymien genrelokeroiden määrän, meinaan tuoreella kiekolla niitä riittää. Kun ei ole rajoja, ei koe myöskään rajoitteita. Kiveskives on edelleen instrumentaalinen musiikkihautomo, josta syntyy tasaisin väliajoin enemmän tai vähemmän lentokykyisiä kalkkunoita. Bändin instrumentaalinen iloittelu tuo ilmoille sateenkaaren värejä toistavan riikinkukon, jonka ei tarvitse turvautua lainahöyheniin ja jolla on ”moovit” hallussa.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone