Kit Karisma -dekkarisarjan isä Ari Wahlsten seitsemän kysymyksen revolverihaastattelussa

Ari Wahlsten julkaisi juuri uuden Kit Karisma -dekkarin Hyvästi enkelini. Mesta.netin kirjasivusto haastatteli kirjailijaa revolveri-tyylisesti.

Tuorein romaanisi Hyvästi, enkelini ilmestyi juuri. Millaista lukijapalautetta olet ehtinyt saada kirjastasi?

Vasta pari kommenttia on tullut, koska romaani on niin tuore. Mutta kerrottakoon, että nuo vähätkin palautteet ovat olleet repäisevän positiivisia.

2549794Hyvästi, enkelini on neljäs dekkarisi, jonka pääosassa on tummaihoinen amerikkalais-suomalainen yksityisetsivä Kit Karisma. Mesta.netin kriitikon mielestä Kit Karisma on vakiinnuttamassa asemaansa Suomalaisen dekkarimaailman uutena toimintasankarina.

Vaatii varmaan ainakin neljä kirjaa, ennen kuin voi puhua vakiinnuttamisesta. Silloin on tarpeeksi aihetodisteita asiasta. Muuten voisi olla kyse säkästä tai sattumasta.

Millä mielin olet seurannut Kitin elämää lukijoiden keskuudessa? Milloin huomasit, että ”Stadin James Bondille” riittää kysyntää?

Vastaanottavaisella mielellä on oltu. Itse en miellä Kit Karismaa bondmaiseksi toimintasankariksi, vaikkakin hän toki ajautuu välillä tukaliin toimintatilanteisiin. Etupäässä hän pyrkii selvittämään asiat kaunopuheisuudellaan.

Hyvästi, enkelini on ensimmäinen Kit Karisma -kirja, jonka julkaisee Crime Time -kustantamo. Miten päädyit dekkaristeistaan kuuluisaan talliin?

Kysyin suoraan, ja kustantajan edustaja paljastui faniksi. Loppu oli helppoa.

Kirjan äänikirjaversion lukee näyttelijä Pertti Koivula. Millainen suhde sinulla on ääkirjaformaattiin?

Suhde on vasta orastava, mutta yhä useammat tuttuni ovat jo vähintäänkin kihloissa sen kanssa. Pertsalla on hyvä, matalahko lukuääni, joten hän sopii hyvin minäkertojaksi Kit Karisma -äänikirjoille.

Opetat kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Mikä on ollut itsellesi tärkein opetus kirjailijan uralla?

Kannattaa itse nautiskella hyvistä kirjoista usein ja paljon.

Kiitos haastattelusta. Kerrotko vielä, millaisia jatkosuunnitelmia sinulla on?

Seuraava Kit Karisma -romaani nimeltään Ikiuni on loppusuoralla. Lisäksi teen uutta dramatisointia Saatana saapuu Moskovaan -romaanista teatterikäyttöön.

Lue näyte Hyvästi enkelini kirjasta.

Kuva: Juha Metso

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone