Kesävieras: Sellisti Jussi Makkonen rentoutuu kesällä kirjojen parissa ja savusaunan löylyissä

Kansainvälistä uraa luonut sellisti Jussi Makkonen on Mesta.netin kirjasivuston uutena kesävieraana.

Lieksalaissyntyinen sellisti on esiintynyt pianisti Nazig Azezian kanssa muun muassa Yhdysvalloissa ja eri puolilla Eurooppaa.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Konserttikiertueet Suomessa ja ulkomailla ovat peruuntuneet tai siirtyneet tulevaisuuteen koronaepidemian vuoksi. Kevään ja kesän aikana olen saanut tehdä useita konserttistriimauksia kulttuurikodistani Nurmeksesta. Live stream –konsertit ovat tavoittaneet tuhansia katsojia eri puolilla maailmaa. Syksyllä on luvassa konsertteja kotimaassa ja ensi vuonna myös ulkomailla, jos koronatilanne sen sallii.


Mitä kirjoja aiot lukea tänä kesänä?

Suunnitelmissa on nauttia lämpimistä kesäpäivistä ja lueskella mm. dekkareita riippukeinussa kauniissa Pielisen maisemissa. Tess Gerritsen Hahmot yössä on seuraavaksi vuorossa.

Millaista kirjallisuutta luet?

Nautin hyvin eri tyyppisistä kirjoista ja luen mielelläni niin historiallisia romaaneja, elämänkertoja kuin dekkareitakin.

juttu jatkuu kuvan alla

Tuleeko mieleesi jotain hyvää kesäkirjaa?

Paavo Nurmen toimittama kirja: Kaj Kunnas – Kohtaaminen, joka sisältää mielenkiintoisia, syvällisiä ja inspiroivia keskusteluja menestyneiden suomalaisten kanssa.


Missä luet kesällä?

Luen mieluiten omassa pihassa riippukeinussa nauttien Pielisen aaltojen liplatuksesta.

Mitä muuta aiot tehdä kesän aikana?

Yleensä kesäohjelmassani on konsertteja ja kiertueita Suomessa ja ulkomailla. Tänä kesänä aion nauttia  koiranpentuni kanssa Pohjois-Karjalan upeista luontokohteista ja käydä Kolilla, Ruunaan koskilla ja Patvinsuon kansallispuistossa. Saunominen ja uiminen kuuluvat ohjelmaani useita kertoja viikossa ja olen päässyt tänä kesänä nauttimaan myös savusaunan löylyistä.

Kuvat: Ilona Alpola (pääkuva) ja Nazig Azezian (lehmäkuva). Katso alta kesäinen, Lieksan Pankakoskella kuvattu musiikkivideo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone