Kirjamessut alkoivat tällaisissa tunnelmissa

Helsingin Kirjamessut alkoivat torstaina Messukeskuksessa. Sunnuntaihin saakka kestävään tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna noin 80 000:tta kävijää.

Avauspäivä on perinteisesti messujen hiljaisin, mutta torstaina monella osastolla oli väkeä jopa ruuhkaksi asti.

riikka ala-harja

Kirjailija Riikka Ala-Harja (kuvassa yllä) kiertää lauantaihin saakka eri osastoilla puhumassa Kevyt liha -romaanistaan. Kirjamessut merkitsevät hänelle lukijoiden kohtaamisia, kirjojen signeerauksia ja kirjahaastatteluja. Niiden lomassa hän käy tutustumassa itse messutarjontaan.

”Tänään olen käynyt muun muassa Vastapainon ja Gaudeamuksen osastoilla. Täältä löytää usein harvinaisuuksia, joita ei muualta saa”, Riikka Ala-Harja kertoi.

matti rönkä

Kirjailija ja uutistenlukija Matti Rönkä esitteli yleisölle kaunokirjallista Eino-romaaniaan, jossa nuoruus ja vanhuus kohtaavat. Keskustelun lomassa puhe kääntyi valokuvaukseen.

”Väitän, että vanha parikymmentä kuvaa sisältävä valokuva-albumi on arvokkaampi kuin ne sadattuhannet kuvat muistitikuilla. Voisi kysyä, että onko niitä kuvia edes olemassa”, Rönkä kysyi.

emilia vuorisalmi

Rakkaustieteeseen perehtynyt lääkäri ja tv-juontaja Emilia Vuorisalmi kertoi Sekaisin lovesta-kirjan taustoista ja synnystä. Jutut rakkaudesta ja hormoneista kiinnostivat paikalle olevia kuulijoita.

kirjamessut sofi oksanen

Odotetusti Sofi Oksanen veti runsaspäisen yleisöjoukon Kirjamessujen suurimalle lavalle Aleksis Kivi-lavalle.

kirjamessut lasten

Kirjamessujen ohjelmassa on otettu entistä paremmin huomioon nuoret ja lapset.

– Tänä vuonna olemme kehittäneet lasten Tarinalaaksoa voimakkaasti. Suuntaamme ohjelmaa erikseen alle kouluikäisille ja kouluikäisille. Tarinalaaksossa on kaksi ohjelmapistettä peuhualue ja tarinateltta, kirjamessujen ohjelmajohtaja Stig-Björn Nyberg totesi.

kirjamessut venäjä

Helsingin Kirjamessuilla on esillä venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri. Venäjän osasto näytti tältä.

sähkökirja

Myös sähkökirjat olivat esillä. Prior Konsultointi Oy:n tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan 18–65-vuotiaista suomalaisista lähes 10 prosenttia, ostaa vähintään yhden e-kirjan vuodessa.

– Viime vuonna kirjamyyntimme lähes tuplaantui. Myös tänä vuonna e-kirjojen myynti jatkaa vahvaa kasvuaan. Olemme iloisia, että yhä useampi kirjojen ystävä löytää uuden tavan lukea, sanoo Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Essi Manner.

jarmo korhonen

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen latoi suoria sanoja suomalaisesta politiikasta ja mediasta. Korhonen perehtyi tuoreessa Maan tapa –kirjassaan suomalaiseen korruptioon.

pitkänen ja parvela

Kuvittaja Pasi Pitkänen ja kirjailija Timo Parvela hassuttelivat rahtipyörän äärellä.

pari pitkänen ja timo parvela

Hetkeä aiemmin samat miehet puhuivat uudesta Kepler62-sarjasta.

Helsingin Kirjamessut jatkuvat sunnuntaihin saakka. Ohjelma löytyy täältä.

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone