Kirjahaastattelu: Huone 301 -sarjan tähdet Andrei Alén, Linnea Skog, Kreeta Salminen ja Elias Gould kertovat lukutottumuksistaan

linnea skog (2)

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Huone 301 edustaa harvinaista lajityyppiä Suomessa. Kuusiosaisen jännityssarjan näyttelijät kertoivat suosikkikirjoistaan ja lukutottumuksistaan.

Kuusiosainen psykologinen trilleri Huone 301 kertoo Kurtin perhettä eräänä juhannuksena kohdanneesta tragediasta. Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa läpimurtoroolinsa tehnyt Linnea Skog näyttelee perheen tytärtä, joka joutuu hengenvaaraan nuorten kesäbileisssä.

Lukiota käyvä 16-vuotias Linnea Skog joutuu lukemaan paljon pelkästään opiskelujensa takia.

”Tykkään lukea kirjoja, mutta en saa kovin helposti aikaiseksi. Yksi lempikirjoistani on John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe. Tykkäsin siitä ihan hirveästi. Pidän myös runokirjoista. Rupi Kaur on yksi mahtavimmista runoilijoista maailmassa”, Skog toteaa.

 

kreeta salminen 2 (2)

Kaikki synnit -sarjastakin tutulla Kreeta Salminen näyttelee petettyä puolisoa. Hänellä on mietittynä kirja jouluksi.

”Olen lukenut pienestä pitäen todella paljon, mutta nyt minulla on pieni lapsi ja lukeminen on jäänyt hieman taka-alalle. Olen lukenut omalle tyttärelleni jo vauvaiästä lähtien. ltasatu on minulle todella tärkeä perinne.”

”Finlandia-voiton saanut Bolla on odottamassa ja aion lukea sen joululomalla. Sen jälkeen aion lukea näyttelijä Natalie Woodin elämäkerran. Jouluisin tapanani on lukea myös dekkareita.”

 

andrei alen

Tuntemattomasta sotilaastakin tuttu Andrei Alén näyttelee sarjassa Kurtin perheen poikaa, jolla on kannettavanaan perhesalaisuus. Alénin mukaan lukeminen kuuluu osana näyttelemiseen ja rikastuttaa ymmärtämään käsikirjoituksia.

”Luen todella paljon ja siihen on myös monta ammatillista syytä. Luin jokin aika sitten Robert Harrisin kirjan The Second Sleep, mikä oli todella mieletön lukukokemus. Harris on kirjoittanut hienoja trillereitä, mutta tämä oli hieman erilainen kuin aiemmat.”

Alén toteaa, että Huone 301 -sarjan käsikirjoitus oli jo sellaisenaan jännittävä ja koukuttava lukukokemus.

”Kahden erilaisen aikakauden ja paikan välinen suhde tekee sarjasta hyvin kiinnostavan. Tarina on universaali. Se ei vaikuta sen enempää suomalaiselta kuin englantilaiseltakaan. Kuvatessamme sarjaa Kreikassa tajusin, että tämähän on kuin kreikkalainen perhetragedia.”

elias gould (2)

Muusikkonakin tunnettu Elias Gould esittää mysteerimies Leoa, joka joutuu Kurtin perheen silmätikuksi Kreikan lomamatkalla.

”Kirjoitan paljon laulutekstejä. Luen usein kirjoja vain saadakseni moodin päälle. Yhdestä lauseesta voi saada insipiraation koko biisin säkeistöön. Turvaudun usein klassikoihin. Minulla on ollut kolme kirjaa kesken viimeiset puoli vuotta.”

Kreikassa ja Suomessa kuvatun Huone 301:n on käsikirjoittanut englantilainen näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Kate Ashfield. Saadessaan käsikirjoituksen Gould luki sen putkeen.

”Halusin tietää, mikä on homman nimi. Roolini oli mielenkiintoinen, koska hahmo on mystinen ja hän kantaa salaisuuksia ja niiden paljastumista pitkitetään.”

Kansainvälisenä yhteistyönä syntyneen Huone 301 -sarjan neljä ensimmäistä jaksoa on julkaistu Elisa Viihde Aitiossa, ja loput kaksi jaksoa tulevat katsottaviksi torstaina 26.12.2019.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone